2012-11-26 20:37:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Ελλάδα... είμαι σε δύσκολη θέση! στο Λιθογραφείον - Είσοδος ελεύθερη
Ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Σεραφείμ Ντούσια την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Λιθογραφείον, με ελεύθερη είσοδο.

«Η Ελλάδα ήταν ένας φάρος που έπεσε και τώρα εμείς πρέπει να τον ξαναχτίσουμε για να λάμψει και πάλι...»

Λάκης Λαζόπουλος

Το Θέατρο Λιθογραφείον την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 21:00 παρουσιάζει το Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ελλάδα είμαι σε δύσκολη θέση» σε σκηνοθεσία Σεραφείμ Ντούσια.

Το «Ελλάδα...είμαι σε δύσκολη θέση» είναι ένα ντοκιμαντέρ κοινωνικό-πολιτικό, μεγάλου μήκους, με σκηνοθέτη τον Σεραφείμ Ντούσια, μεταπτυχιακό φοιτητή του National Film and Television School της Αγγλίας. Η ομάδα παραγωγής αυτού του ντοκιμαντέρ συντελείται από νέους με πείρα στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Το «Ελλάδα είμαι σε δύσκολη θέση!» έχει προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεχίζει την πορεία του με μεγάλη επιτυχία
. Κάποιες από τις προβολές είναι τον Οκτώβριο στο London Greek Film Festival στο Λονδίνο και τον Αύγουστο στην Πρεμιέρα του Argo Film Festival 2012 στον Βόλο και στο Ηράκλειο Κρήτης υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Τον Ιούλιο στο 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μυτιλήνης και τον Ιούνιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Σκιάθο έπειτα από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου – «ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ». Τον Μάιο στη Λάρισα και στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Λονδίνου. Τον Απρίλιο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, στης Θεσσαλονίκη όπου προλόγισε ο Κος Γιάννης Ζουγανέλης και στον Βόλο έπειτα από πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η Αθηναϊκή Πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τον Μάρτιο το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καθώς έγινε και η πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Χαλκίδας 12 & 13 Οκτωβρίου 2012 και στην Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμβούργου την 1η Νοεμβρίου 2012.

Η θεματολογία του ντοκιμαντέρ δεν είναι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Σήμερα οι καταστάσεις στην Ελλάδα, όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, οδηγούν τους πολίτες της σε ένα μονόδρομο με αβέβαιο μέλλον και κυρίως το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ο καταιγισμός από τα ΜΜΕ και τις ενημερωτικές εκπομπές που μονοπωλούν την συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι ομιλίες των πολιτικών παραπλανούν τον κόσμο από το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί... τους νέους που η φωνή τους δεν ακούγεται!

Το «Ελλάδα...είμαι σε δύσκολη θέση», μπορεί να έχει ως θέμα τους νέους Έλληνες από κάθε γειτονιά του κόσμου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Οι άνθρωποι πλέον δε φοβούνται να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει, το δικαίωμα στη ζωή. Κάποιοι από εσάς είστε νέοι, κάποιοι υπήρξατε νέοι και κάποιοι μεγαλώνετε παιδιά που αύριο θα έχουν κι αυτά μπροστά τους ένα αβέβαιο μέλλον. Είναι δικαίωμα όλων μας να έχουμε μια ζωή με κύριο χαρακτηριστικό την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Info:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

Έναρξη: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β

Τηλ. 2610 328 394

Συντελεστές:

Αυτό το όνειρο το έκαναν πραγματικότητα οι εξής άνθρωποι:

Σκηνοθέτης / Παραγωγός: Σεραφείμ Ντούσιας

Οργάνωση Παραγωγής / Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αφροδίτη Αζάρη

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Σφακιανάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατιάνα Ζαχαρίου

UK - GR Camera Operator – Δ. Φωτογραφίας: Mireia Graell Vivancos

2nd UK Camera Operator: Αλέξανδρος Τόλιος Ζήσος

Making of Photographer: Φωτεινή Χρίστη

Σκιτσογράφος: Γρηγόρης Βούλγαρης

Μουσική: Γιώργος Παπαλαζαρίδης

3D Animator: Παύλος Παπαδόπουλος

Title Sequence Animator: Μιχάλης Ξηρουχάκης

Ηχολήπτης - Sound Designer: Θοδωρής Μπαμπούρης

Location Manager: Ρενάτα Λύτρα

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Αφίσας: Πάνος Μηνόγιαννης

Webpage Designer: Χριστόφορος Σωμαράκης

Media Manager: Βασιλική Ηλιοπούλου

Ομάδα Έρευνας

Επιστημονική Σύμβουλος: Σταματίνα Θεοδοσίου

Κοινωνιολόγος: Ελένη Βελτανιώτη

Ερευνητική Βοηθός: Ελισάβετ Ξυδάκη

Μαρία Κατσιπατάκη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ