2012-11-26 20:42:03
Φωτογραφία για Γαλλία: Έκκληση για παρέμβαση Σαρκοζί στην κρίση της αντιπολίτευσης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ κάλεσε τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να παρέμβει για να σώσει... από την κατάρρευση το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), μετά την αποτυχία της δικής του προσπάθειας μεσολάβησης ανάμεσα στους δύο αντιπάλους που υποστηρίζουν ότι κέρδισαν στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας για την ηγεσία της παράταξης.

«Είναι η σειρά του τώρα», δήλωσε ο Ζιπέ μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL μια ημέρα μετά το ναυάγιο της προσπάθειάς του να πείσει τον Φρανσουά Φιγιόν και τον Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, οι οποίοι υποστηρίζουν αμφότεροι πως κέρδισαν τις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Νοεμβρίου, να δεχθούν το σχηματισμό νέας επιτροπής που θα καθορίσει εκ νέου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Φαίνεται ξεκάθαρο ότι (ο Σαρκοζί) είναι ο μοναδικός που έχει αρκετό κύρος για να προτείνει μια διέξοδο, την οποία εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δω», δήλωσε ο Ζιπέ.


Η διένεξη απειλεί με διάλυση ένα κόμμα που η αποστολή του ήταν, όταν ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία, να ενώσει τις παρατάξεις του κέντρου και της δεξιάς, τις οποίες εκφράζουν οι δύο αντίπαλοι.

Ο Ζιπέ εγκατέλειψε την προσπάθεια χθες, έπειτα από μια συνάντηση 35 λεπτών με τον Φιγιόν και τον Κοπέ. Ο Ζιπέ δήλωσε πως οι όροι που πρότεινε για μια μεσολάβηση «δεν έγιναν δεκτοί» και πως ως εκ τούτου η αποστολή του τελείωσε.

Η ανακοίνωσή του ενίσχυσε τους φόβους ότι το κόμμα, το οποίο είχε τελευταίο αρχηγό τον Σαρκοζί, ετοιμάζεται να διχαστεί σε μια δεξιά πτέρυγα με επικεφαλής τον Κοπέ, σύμμαχο του πρώην προέδρου, και μια κεντροδεξιά παράταξη γύρω από τον Φιγιόν, τον πρώην πρωθυπουργό του Σαρκοζί.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ