2012-11-29 23:32:11
Φωτογραφία για Η κατάσταση  με τους Αλβανόφωνους μουσουλμάνους στα Σκόπια έχει αρχίσει και ξεφεύγει…Βίντεο
Αυτά τα θέματα να τα βλέπουν εδώ κάποιοι δικοί μας,που νομίζουν ότι το μέλλον μας θα είναι διαφορετικό από αυτό του Κοσσόβου ή των Σκοπιανών.

Μετά την τοποθέτηση του ικριώματος του μαυροκόκκινου αετού στα Σκόπια, από πλήθος εθνικιστών Αλβανοφώνων, σχεδόν απέναντι από αστυνομικό τμήμα και την χλιαρή αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης του Νικολά Γκρούεφσκι, ένα νέο γεγονός έρχεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» στην ΠΓΔΜ. Ο ηγέτης των αλβανόφωνων μουσουλμάνων των Σκοπίων, μουφτής Σουλεϊμάν Ρεχέπι, έκανε δηλώσεις καλώντας για την δημιουργία μίας «Μεγάλης Αλβανίας», ισχυριζόμενος πως είναι άδικο για τους Αλβανούς να ζούνε σε πέντε διαφορετικές «πολιτείες», τη στιγμή που ο Θεός δεν το θέλει αυτό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές αντιδράσεις από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, αλλά η ταχύτατη κλιμάκωση των ενεργειών εκ μέρους των Αλβανοφώνων των Σκοπίων μόνο ως θετική εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί, ενώ οι πληροφορίες μας από τα Σκόπια αναφέρονται σε φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση που πιθανότατα θα στηριχθεί στις δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα σχετικά με την «Μεγάλη Αλβανία». Μέσα από όλα αυτά, η κατάσταση στα γειτονικά Σκόπια δείχνει να… ξεφεύγει, με τους Αλβανόφωνους να είναι περισσότερο αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ευθεία κόντρα με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

 

Κωνσταντίνος

 kostasxan.blogspot.com                                                                                                        
Eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αίτηση για πτώχευση και ο FOKAS
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αίτηση για πτώχευση και ο FOKAS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ