2012-12-01 21:24:03
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ : ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ... ΜΠΟΥΝΙΕΣ!
Στις 25 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός υπολόγιζε εάν μπορεί να προκριθεί στο TOP-16. Δύο μήνες μετά οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έγιναν φαβορί για το Final Four, με τον Κάιλ Χάινς να εξηγεί στο "gazzetta.gr" το πώς.

Αναλυτικά Ο Αμερικανός σέντερ των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος μετά από μια σειρά καταπληκτικών εμφανίσεων τον τελευταίο μήνα, κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στη ZalgirioArena, ο Αμερικανός σέντερ δέχτηκε τα πειράγματα του Πέρο Άντιτς. «Μια φορά δεν έπαιξες καλά και κερδίσαμε πανεύκολα» του είπε χαριτολογώντας ο Σκοπιανός φόργουορντ με τον Χάινς να απαντά με χαμόγελο.

Έχει κρύο; Καιρός για...καλοριφέρ με χαμηλή κατανάλωση!

Λίγο αργότερα ο 26χρονος σέντερ απάντησε σε ερωτήσεις...

Ο Ολυμπιακός ήρθε στο Κάουνας για ένα μεγάλο ντέρμπι. Τελικά λίγο έλειψε να καλύψετε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Εσύ πως το έζησες το ματς;


«Η διαφορά στο τέλος άνοιξε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια εύκολη νίκη. Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι εξαιρετική ομάδα. Το παιχνίδι ήταν σκληρό, υπήρχε αρκετή ένταση και πάθος και ειδικά στις άμυνες έπεφτε μπόλικο “μπασκετικό ξύλο”. Εμείς βγάλαμε πάρα πολύ ενέργεια, ο κόουτς μας είχε προετοιμάσει καταπληκτικά για το παιχνίδι και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα».

Σχεδόν δύο μήνες πριν, μετά τις δύο ήττες από Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας και την κακή εμφάνιση με την Τσεντεβίτα, γινόντουσαν υπολογισμοί για το εάν μπορείτε να προκριθείτε στο TOP-16. Τώρα έχετε αυξημένες πιθανότητες να βγείτε ακόμη και πρώτοι στο γκρουπ. Τελικά πόσα άλλαξαν για να συμβεί αυτό;

«Εκείνη τον καιρό είναι αλήθεια πως υποφέραμε, δεν παίζαμε καλά και είχαμε προβληματική εικόνα. Ήρθαν δύο ήττες που έμοιαζαν περισσότερο με μπουνιές που τρώει ένας μποξέρ στους πρώτους γύρους και τον αφυπνίζουν. Και πιστέψτε με, χρειαζόμασταν αυτές τις μπουνιές. Μας έκαναν καλό. Μας έκαναν πολύ καλό θα έλεγα γιατί αμέσως ενεργοποιήθηκε το ένστικτο μας, αυτό που μας έκανε Πρωταθλητές Ευρώπης. Και έτσι αρχίσαμε να δουλεύουμε περισσότερο. Σκύψαμε όλοι το κεφάλι, ακούσαμε το κόουτς, συγκεντρωθήκαμε και καταλάβαμε πως δεν ήμασταν ο Ολυμπιακός που όλοι ήξεραν. Ο κόουτς άρχισε να μας μαθαίνει και να τον μαθαίνουμε και εμείς και έτσι η δουλειά έγινε ευκολότερη. Ήταν ξεκίνημα της σεζόν και δεν είχαμε βρει τους ρόλους μας. Τώρα, δύο μήνες μετά παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα».

Σαν να κάνει κρύο; Ηλεκτρικές σόμπες από 20€ εδώ!

Έπαιξε ρόλο και η αλλαγή του Τζόι Ντόρσεϊ με τον Τζος Πάουελ;

«Δεν θα πω ποτέ κάτι αρνητικό για τον Τζόι. Ο Τζόι είναι ένα εκπληκτικό παιδί και πολύ καλός παίκτης και μαζί του τα πήραμε όλα. Ο Τζος είναι εξαιρετικός , έχει φοβερή εμπειρία και έχει παίξει χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Η άφιξη του μας βοήθησε πολύ και, όπως και οι ήττες από Εφές και Ζαλγκίρις, μας αφύπνισε και αυτή η αλλαγή. Ο Τζος μας έχει φέρει ποιότητα και ηρεμία».

Απομένουν ακόμη δύο παιχνίδια για το τέλος της πρώτης φάσης. Έχεις σκεφτεί καθόλου το ενδεχόμενο να βρείτε τον Παναθηναϊκό στο TOP-16;

«Δεν κοιτάμε τόσο μακριά γιατί στο τέλος θα χάσουμε τον στόχο μας. Υπάρχουν ακόμη δύο αγωνιστικές στις οποίες τα πάντα μπορεί να συμβούν. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι πέρα ως πέρα αλήθεια. Σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τον Άρη τη Δευτέρα για την Α1. Τίποτα άλλο. Εμείς θέλουμε να αποδείξουμε φέτος πως δεν πήραμε τυχαία τον τίτλο πέρσι. Τώρα εάν θα έχουμε στον όμιλο μας τον Παναθηναϊκό ή όχι στο TOP-16, δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή. Στο TOP-16 θα συναντήσουμε μια τελείως πρωτόγνωρη κατάσταση φέτος, οπότε ας δούμε πρώτα πως θα τελειώσει ο πρώτος γύρος και μετά θα κοιτάξουμε το TOP-16».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ