2012-12-01 22:34:07
Φωτογραφία για Απίστευτο: Τούρκοι ασθενείς πήγαιναν σε ηθοποιό - γιατρό!
Τα τουρκικά σίριαλ επηρεάζουν σε ανησυχητικό βαθμό τα παιδιά κάτω από την ηλικία των οκτώ ετών τα οποία τείνουν να πιστεύουν πως ότι βλέπουν στην τηλεόραση είναι αληθινό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδα «Χουριέτ» η οποία σε ένα απολαυστικό άρθρο της καθησυχάζει τους γονείς υποστηρίζοντας πως τα παιδιά αυτά μπορούν να διαπρέψουν στην πολιτική σκηνή της χώρας!

Ο λόγος, σύμφωνα με την εφημερίδα έγκειται στο γεγονός πως ένα ποσοστό της τάξης του 40% (!) των πολιτικών της Τουρκία πίστευαν πως η τηλεόραση ήταν απλώς ένα «παράθυρο προς την πραγματικότητα».

«Τα παιδιά βλέπουν το σίριαλ του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και νομίζουν πως βλέπουν τον πραγματικό Σουλτάνο Σουλεϊμάν» αναφέρει η εφημερίδα η οποία δίνει ξεκαρδιστικά παραδείγματα από το πώς αρκετοί Τούρκοι αδυνατούν να καταλάβουν τη διαφορά φαντασίας και πραγματικότητας.

Μία δημοφιλής σειρά της δεκαετίας του ’70 και του ’80 έδειχνε μια νεαρή κοπέλα να βιάζεται, αλλά να παραμένει παρθένα, στη συνέχεια να αναγκάζεται να παντρευτεί τον βιαστή της, παραμένοντας πάντα παρθένα
. Στη συνέχεια χάνει την όρασή της. Ο κακός βιαστής πεθαίνει και η ίδια γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της και ξαναβρίσκει το φως της. Επίσης έγινε και πολύ γνωστή και πλούσια τραγουδίστρια. Δεν κάνω πλάκα. Αυτή ήταν η ιστορία και πάρα πολλοί Τούρκοι την πίστευαν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθογράφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα ηθοποιός μιας τηλεοπτικής «ιατρικής» σειράς έγινε τόσο πιστευτός ώστε δεκάδες Τούρκοι έφερναν τους γονείς τους που έπασχαν από Αλτσχάιμερ στο τηλεοπτικό στούντιο για να τους γιατρέψει ο ηθοποιός!

Σε μια άλλη περίπτωση ένα συνεργείο κινηματογραφούσε σκηνές από μια «φανταστική» αντιαμερικανική διαδήλωση και το πλήθος που βγήκε από ένα κοντινό τζαμί μετά την προσευχή της Παρασκευής ενώθηκε με τους ηθοποιούς φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα κορίτσια μπορούν να διακρίνουν καλύτερα από τα αγόρια κάτω των οκτώ ετών τηδιαφορά ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα και αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν απασχολεί μόνο τους παιδοψυχολόγους αλλά και τους πολιτικούς επιστήμονες….

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ