2012-12-05 07:52:03
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Πάτρας: Τι γίνεται με τη λειτουργία του Τομέα Καθαριότητας; Όλα καλά απαντά η Δημοτική αρχή
Μια σειρά ερωτημάτων για τη λειτουργία του τομέα καθαριότητας απεστειλε στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πάτρας» Ανδρέας Τζουραμάνης. Στην επιστολή τονίζεται:

Κύριε αντιδήμαρχε,

Κατόπιν πρόσκλησης του σωματείου των οδηγών οχημάτων καθαριότητας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, βρέθηκα στον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας και διαπίστωσα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο εργασίας των εργαζομένων. Παρακαλώ, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος επί του τομέα καθαριότητας του δήμου μας, όπως μου απαντήσετε γραπτώς στα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί παραμένουν ακινητοποιημένα οχήματα νέας και σύγχρονης τεχνολογίας και βρίσκονται στο δρόμο οχήματα 20ετίας; Μπορείτε να μας απαντήσετε ενδεικτικά γιατί τα υπ’ αριθμόν 28,45,49,39,233 οχήματα είναι παροπλισμένα;

Τηρούνται οι προδιαγραφές του κατασκευαστή των οχημάτων όσο αφορά τα τακτικά και προγραμματισμένα service τους, την αλλαγή λαδιών, την αλλαγή ελαστικών κ.τ.λ.;


Γνωρίζετε ποια ανταλλακτικά χρησιμοποιούν οι μηχανικοί των οχημάτων για να φέρουν σε πέρας την επισκευή των παροπλισμένων οχημάτων; Ποιος πιστοποιεί ότι είναι τα κατάλληλα ανταλλακτικά;

Γνωρίζετε ότι κινούνται στο δρόμο οχήματα με πλήρως κατεστραμμένα ελαστικά; Γιατί επιτρέπεται να κυκλοφορούν; Ποιος φέρνει την ευθύνη της κυκλοφορίας αυτών των οχημάτων;

Στο χώρο των αποδυτηρίων και τουαλετών τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής;

Πότε έγινε τελευταία φορά η έκθεση του υπεύθυνου ιατρού; Τι ακριβώς κατέγραψε;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μόνο μια καθαριστήρια για τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες των εργαζομένων και καθαρίζει κάθε 4 ημέρες;

Πότε χρονικά η δεξαμενή που εναποθέτουν τα σάρωθρα τα απορρίμματα οφείλει να αδειάζει; Τηρείται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Τέλος σας ζητώ να λάβω i) τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας για την καθαριότητα και ii) την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας ανακύκλωσης και του δήμου Πατρέων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, αναμένοντας γραπτώς τις απαντήσεις σας.

Στην απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Αχιλλέα Γεωργακόπουλου σημειώνεται:

Σχετικά με τα ερωτήματα που τέθηκαν με το από 8/10/2012 έγγραφο σας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Σχετικά με τα ερωτήματα 1 και 2, σας ενημερώνουμε ότι ακριβώς επειδή τηρούνται με ευλάβεια οι προδιαγραφές του κατασκευαστή των οχημάτων, όσον αφορά τα τακτικά και προγραμματισμένα service τους, την αλλαγή λαδιών, την αλλαγή ελαστικών και, δεδομένου ότι υπήρχε πρόσκαιρο πρόβλημα στην προμήθεια των κατάλληλων ανταλλακτικών και ελαστικών, παρέμειναν ακινητοποιημένα οχήματα νέας και σύγχρονης τεχνολογίας, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η επισκευή τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές, όπως και έγινε.

Σχετικά με το ερώτημα 3, σας ενημερώνουμε ότι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε για την ομαλή λειτουργία των αυτοκινήτων και πρωτίστως αυτά που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη ασφάλεια των οχημάτων π.χ. σύστημα διεύθυνσης, σύστημα πέδησης κλπ είναι πιστοποιημένα προϊόντα που προτείνει ο κατασκευαστής των οχημάτων. Υπάρχουν και περιπτώσεις που για την αντιμετώπιση επικουρικού προβλήματος π.χ. διαμορφωμένες ατσάλινες κατασκευές των υπερκατασκευών, συστήματα σίγασης του κινητήρα κλπ χρησιμοποιούμε υλικά από παροπλισμένα αυτοκίνητα.

Σχετικά με το ερώτημα 4, σας ενημερώνουμε ότι επειδή δεν υπήρξε μελέτη προμήθειας ελαστικών κατά το 2011, προχωρήσαμε μέσα στο τρέχον έτος εξαιτίας της εξαιρετικής ανάγκης σε απευθείας ανάθεση, διαδικασία που πρόσφατα ολοκληρώθηκε με την προμήθεια και την αντικατάσταση των πιο φθαρμένων ελαστικών. Κατά το τρέχον έτος, εκπονήθηκε μελέτη προμήθειας ελαστικών, βάσει την οποίας είναι σε εξέλιξη η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού και η οποία άμεσα θα ολοκληρωθεί.

Σχετικά με τα ερωτήματα 5 και 7, σας ενημερώνουμε ότι τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις τουαλέτες και στα αποδυτήρια κατά το δυνατόν, δεδομένης της έλλειψης καθαριστριών στο χώρο των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ.

Σχετικά με το ερώτημα 6, είναι γεγονός ότι προσπαθούμε να συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες του υπεύθυνου υγιεινής και ασφάλειας και πολλές από τις καταγεγραμμένες υποδείξεις του έχουν δρομολογηθεί για την ικανοποίηση τους.

Σχετικά με το ερώτημα 8, τα μηχανικά σάρωθρα αδειάζουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας σε καθορισμένο χώρο, ο οποίος καθαρίζεται επισταμένα μετά το τέλος της πρωινής βάρδιας και συγκεκριμένα κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Σχετικά με το ερώτημα 9, σας επισυνάπτουμε αντίγραφα των σχετικών εγγράφων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ