2012-12-05 13:51:02
Φωτογραφία για Ανακοινώθηκαν οι μεγάλες πρεμιέρες του Σάντανς!
Το Φεστιβάλ Σάντανς μετράει αντίστροφα για την αυλαία του στις 17 Ιανουαρίου και μόλις ανακοινώθηκαν οι μεγάλες πρεμιέρες του, που θα προβληθούν παράλληλα με το διαγωνιστικό τμήμα του.

Προτού δείτε τις ολοκληρωμένες λίστες στο επίσημο site της διοργάνωσης που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στην παγωμένη Γιούτα, έχουμε ξεχωρίσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πρώτες προβολές.

Η βιογραφική ταινία του Τζόσουα Μάικλ Στερν για τον Στιβ Τζομπς, που τιτλοφορείται απλώς «Jobs» κι έχει για πρωταγωνιστή της τον μεταμορφωμένο Άστον Κούτσερ (δείτε και την πρώτη επίσημη φωτο) θα είναι η ταινία λήξης του Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει κι άλλους πολυαναμενόμενους τίτλους της ανεξάρτητης παραγωγής.

Το ελληνικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στη συνέχεια της ιστορίας των δυο εραστών του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Before Midnight) με τη Ζιλί Ντελπί και τον Ίθαν Χοκ στη Μεσσηνιακή Μάνη, πλαισιωμένους από τις Ξένια Καλογεροπούλου, Αριάν Λαμπέντ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη σε μικρούς ρόλους, αλλά και τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας του «Ζορμπά» Γουόλτερ Λάσαλι, ο οποίος έχει εδώ και χρόνια εγκατασταθεί στα Χανιά της Κρήτης.


Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του πιθανολογούμενου ως νέου Μπάτμαν Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ με τίτλο «Don Jon's Addiction» βρίσκεται επίσης ανάμεσα στους πιο ενδιαφέροντες τίτλους. Ο Λέβιτ πρωταγωνιστεί ως σύγχρονος ...Δον Ζουάν που προσπαθεί να αλλάξει ζωή και στο πλευρό του θα βρεθούν Σκάρλετ Γιόχανσον και Τζούλιαν Μουρ.

Το «The Look of love», η ταινία του Μάικλ Γουίντερμπότομ με τον Στιβ Κούγκαν στο ρόλο του εκδότη Πολ Ρέιμοντ έχει επίσης θέση στις πρεμιέρες του μεγαλύτερου ανεξάρτητου φεστιβάλ. Ο Γουιντερμπότομ αφηγείται την ιστορία του υπερεπιτυχημένου Βρετανού επιχειρηματία που απέκτησε τεράστια περιουσία από τη δραστηριότητά του στις περιοδικές εκδόσεις (κυρίως ανδρικών εντύπων) με τίμημα να χάσει από κοντά του όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Η τολμηρή βιογραφία «Lovelace», για τη ζωή της πορνοστάρ Λίντα Λόβλεϊς, γνωστής από την ταινία «Το Βαθύ Λαρύγγι» ήταν από τις παραγωγές που είχε συζητηθεί πολύ, τόσο για το θέμα της, όσο και για το λαμπερό της καστ: Αμάντα Σέιφριντ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Σάρον Στόουν, Τζέιμς Φράνκο, Τζούνο Τέμπλ, Κλοέ Σεβινί, Άνταμ Μπρόντι και Χανκ Αζαριά.

Το «Stoker», αγγλόφωνο ντεμπούτο του Παρκ Τσαν Γουκ, με Νικόλ Κίντμαν, Μία Γουασικόφσκα, Μάθιου Γκουντ και Τζάκι Γουίβερ θα δώσει το «παρών» στις μεγάλες πρεμιέρες του Παρκ Σίτι, ενώ από τους σεναριογράφους των «Απογόνων» Νατ Φάξον και Τζιμ Ρας έρχεται το «The Way Way Back», με Στιβ Καρέλ, Σαμ Ρόκγουελ και Τόνι Κολέτ για την παράξενη φιλία ενός νεαρού αγοριού (Λίαμ Τζέιμς) με τον υπεύθυνο ενός καλοκαιρινού θαλάσσιου πάρκου.

Ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και τη ρομαντική περιπέτεια «The Necessary Death of Charlie Countryman» όπου ο Σάια Λα Μπεφ ερωτεύεται μια όμορφη Ρουμάνα (Έβαν Ρέιτσελ Γουντ) σε ένα ταξίδι του στην Ευρώπη. Το σκοτεινό της παρελθόν έχει να κάνει με τον επικίνδυνο πρώην της, Μαντς Μίκελσεν, ενώ στο καστ βρίσκουμε και τον Ρούπερτ Γκριν.

Η νέα ταινία της Αν Φοντέν («Η Κοκό πριν τη Σανέλ») με τίτλο «Two Mothers» βρίσκει τη Ναόμι Γουότς και τη Ρόμπιν Ράιτ σε μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση: Δυο φίλες από τα παλιά ερωτεύονται η μία το γιο της άλλης.

Σε ένα ακόμα αισθηματικό μπέρδεμα, η Ντακότα Φάνινγκ και η Ελίζαμπεθ Όλσεν είναι δύο νεαρές φίλες, που ένα καλοκαίρι ερωτεύονται τον ίδιο άνδρα και έρχονται αντιμέτωπες με τα διλήμματα και την πολυπλοκότητα της ενήλικης ζωής. Τίτλος «Very Good Girls».

Δείτε όλες τις πρεμιέρες του Σάντανς εδώ.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ