2012-12-12 05:58:03
Φωτογραφία για Σε λειτουργία η νέα υπερσύγχρονη μονάδα στον Ασπρόπυργο
Με μία νέα επένδυση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον υφυπουργό ανάπτυξης Νότη Μηταράκη... η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος και η μητρική της εταιρείας Philip Morris δίνουν το παρόν στην ελληνική οικονομία.

«Πνοή ανάπτυξης» χαρακτήρισε την νέα επένδυση ο πρόεδρος της εταιρείας Νικήτας Θεφιλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο όμιλος έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία.

Αντίθετα στο ρεύμα της εποχής, ο όμιλος όχι μόνο διασφάλισε τις θέσεις των εργαζομένων, αλλά μέσα στο 2012 προχώρησε σε προσλήψεις 80 επιπλέον ατόμων. Τονίστηκε δε, ότι δεν μειώθηκαν οι μισθοί, ενώ δόθηκε στους εργαζομένους πριμ παραγωγικότητας.

Η νέα επένδυση αφορά σε μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής που θα παράγει καπνό για στριφτά τσιγάρα. Η δυναμικότητά της ανέρχεται στα 120 φακελάκια το λεπτό και όπως ανέφερε ο Ν. Θεοφιλόπουλος αρχικά θα καλύπτει τη ζήτηση της εγχώριας αγοράς και ακολούθως θα ενισχύσει τις εξαγωγές.


Πρόθεση της μητρικής εταιρείας αποτελεί η μεταφορά παραγωγικής δραστηριότητας από την Ευρώπη στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι φέτος το εργοστάσιο απέσπασε βραβείο ως ο καλύτερος εργασιακός χώρος για το 2012.

Παρόλο που η παρουσία της Philip Morris την καθιστά μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο η Παπαστράτος στηρίζει την ελληνική κοινωνία. Η ιστορία της ξεκινά από το 1931 και συμβαδίζει με την ιστορία της χώρας. Το 50% της πρώτης ύλης το αγοράζει από Έλληνες αγρότες. Έντονη είναι και η εξαγωγική της δραστηριότητα προς 15 χώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι η Phillip Morris εξαγόρασε την Παπαστράτος το 2003 διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο με γνωστές μάρκες όπως Marlboro, Assos, President και Old Navy. Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2009, υλοποιώντας επένδυση 100 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις αποθήκευσης καπνών στο Αγρίνιο καθώς και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτη. Ο όμιλος απασχολεί 800 περίπου άτομα.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα για την καταπολέμηση λαθραίων τσιγάρων και την προηγούμενη εβδομάδα εντόπισε 1,5 εκατομμύριο λαθραία τσιγάρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ανέκδοτο της ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ανέκδοτο της ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ