2012-12-12 10:10:05
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε το δάνειο της CYTA προς την κυβέρνηση
Η διαχειριστική επιτροπή της Cyta με ψήφους 7 υπέρ και 3 εναντίον έκανε δεχτό το αίτημα της κυβέρνησης για εκταμίευση ποσού 100 εκ ευρώ από ταμείο συντάξεων των ...εργαζομένων. Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από συντεχνίες.

Η φόρμουλα που βρέθηκε προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και του οργανισμού είναι να εκδοθεί μέσω της Λαϊκής Τράπεζες εγγυητική από τη Cyta προς το ταμείο συντάξεως του οργανισμού ύψους 100 εκ ευρώ.

Η εγγυητική θα κρατείται από θεματοφύλακα ο οποίος θα έιναι το ταμιευτήριο των εργαζομένων της Cyta. Υποθήκη για την εγγυητική θα είναι τα ομόλογα και τα γραμμάτια του κράτους που κατέχει η Cyta καθώς και τα 101 εκ που έδωσε πριν από 3 μήνες ο οργανισμός στην κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, το ΔΣ θα ζητήσει γραπτώς από το κράτος εντολή ότι δεν θα γίνει καμιά εκταμίευση μερίσματος στους 3 μήνες που θα έχει διάρκεια η εγγυητική προκειμένου να μην επιβαρυνθούν τα οικονομικά του οργανισμού.

Όλα τα πιο πάνω με την προϋπόθεση ότι και η ΑΗΚ θα αποδεχθεί το αίτημα της κυβέρνησης για εκταμίευση 80 – 100 εκ ευρώ από το ταμείο συντάξεως της ΑΗΚ. Το αίτημα κατατέθηκε χθες βράδυ και αναμένεται να εξετασθεί μέχρι την Παρασκευή.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ