2012-12-13 16:12:08
Φωτογραφία για Από μικρός ακούω για τον ΒΟΑΚ, αναγνώστης αποκαλύπτει...
Είναι ο δρόμος που ακούω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, και όμως, μέσα σε 12 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 1.400 συνολικά άνθρωποι. Γιατί το μόνο που έχει γίνει τόσα χρόνια είναι, κάποιες πρόχειρες ανακατασκευές και κάποια μπαλώματα.

Χαρακτηρίζεται και όχι άδικα, ως ένας από τους χειρότερους στην Ευρώπη….. ένα από τα χειρότερα εθνικά δίκτυα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η επικινδυνότητα του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής για όποιον έχει την ατυχία να τον χρησιμοποιεί, είτε πρόκειται για τους ντόπιους είτε για τους επισκέπτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι κατά την διάρκεια της ημέρας που έγινε το τραγικό συμβάν με το ασθενοφόρο και κόστισε την ζωή σε δύο συνανθρώπους μας, άλλες τρεις συγκρούσεις αυτοκινήτων έγιναν, εκ των οποίον στην μία χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός.

Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν οι τραγικές ευθύνες των τοπικών παραγόντων
. Κυρίως δε του πολιτικού προσωπικού της Κρήτης το οποίο απέτυχε παταγωδώς στο να επιλύσει αυτό που θεωρείται ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του νησιού, της έλλειψης δηλαδή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Το μόνο που έκαναν ήταν να συστήσουν μια εταιρεία «Υποδομές Κρήτης α.ε.» η οποία θα έλυνε αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν να ορίσουν μόνο το Δ.Σ (δεν ξέρω εάν πληρώνονται κιόλας).

Πάνω από μισό εκατομμύριο είναι οι κάτοικοι και εκατομμύρια τουρίστες, και δεν υπάρχει το αυτονόητο - ασφάλεια στην οδήγηση- .

Στην Κρήτη μετά την μεταπολίτευση δεν έχει γίνει κανένα μεγάλο Αναπτυξιακό έργο Υποδομών, και ας βγει ο οποιοσδήποτε να το διαψεύσει. Ακόμα και ο ΒΟΑΚ που λέμε είναι κατασκευή της χούντας. Την ίδια ώρα ο κ. Χατζηδάκης ανακοινώνει την απεμπλοκή των μεγάλων οδικών δικτύων της χώρας (Ολυμπίας Οδού κ.α).

Το Ρέθυμνο βέβαια όπως πάντοτε βρίσκεται πάλι στην δυσχερέστερη κατάσταση, καθώς για να ταξιδέψει κανείς εκτός Κρήτης και μη έχοντας άλλες υποδομές(λ.χ. λιμάνι- αεροδρόμιο) θα πρέπει πρώτα να κάνει τον σταυρό του και μετά να διασχίσει τον ΒΟΑΚ, ώστε να εξυπηρετηθεί σε κάποιο διπλανό νομό. Και προφανώς δεν λέμε να γίνουν λιμάνια και αεροδρόμια παντού, αλλά ας κάνουν στην περίπτωσή μας, ένα σωστό αυτοκινητόδρομο και ας πληρώνουμε διόδια, τουλάχιστον ξέρω πως θα είμαι ασφαλής.

Κρίμα και ΝΤΡΟΠΗ στους βουλευτές της Κρήτης, που θα θυμηθούν πάλι το θέμα στις επόμενες εκλογές…… αλλά για να μην ξεχνιόμαστε, είμαστε και εμείς βόδια………….

Ένα πηγαινοερχόμενος οδηγός του ΒΟΑΚ

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέκδοτο:Η καντίνα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέκδοτο:Η καντίνα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ