2012-12-13 16:36:05
Φωτογραφία για Οι έμποροι της Δύμης προειδοποιούν τους Αχαιούς βουλευτές: Θα είστε ανεπιθύμητοι στην περιοχή
Τους αχαιούς βουλευτές προειδοποιούν οι έμποροι της Δύμης. Με αφορμή το προωθούμενο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τα μέλη του Εμπορικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δύμης, ζητούν από τους βουλευτές να παρέμβουν ώστε να μην εφαρμοστεί. Αν δεν πιάσει τόπο η παρέμβαση των βουλευτών, οι επαγγελματίες τους προειοδοποιούν ότι θα είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στην πόλη τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά που τους το λένε αυτό.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

"H πρόθεση του υπουργείου ανάπτυξης, να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τμ, όλες τις Κυριακές, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των φορέων του εμπορικού κόσμου, μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι οι τελευταίες πράξεις του δράματος που λέγεται: "Ο αφανισμός των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων". Οδηγούν έτσι εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και τους απασχολούμενους σε αυτές, στον αφανισμό.


Η κυβέρνηση πιστός εκτελεστής των επιταγών της τρόικας, προχωρά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι 1.300.000 επίσημα άνεργοι και οι 100.000 μικρομεσαίοι που έκλεισε η επιχείρησή τους από την πολιτική που εφαρμόζεται τα 3 τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αυτό που τους λείπει για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα που δεν έχουν εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα υπέγραψαν.

Το ωράριο των καταστημάτων είναι ήδη απελευθερωμένο από το 2005.Παράλληλα, όπου κρίνεται απαραίτητο (νησιά και τουριστικές περιοχές), τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή με απόφαση του Περιφερειάρχη, πρακτική που ήδη ακολουθείται.

Η μετατροπή της Κυριακής σε «καθημερινή» θα ακυρώσει την μόνη ημέρα ξεκούρασης που απομένει στον έλληνα, την μόνη ημέρα που μπορεί να αφιερωθεί απερίσπαστα στην θρησκευτική του πίστη, στην οικογένειά του, να συναντήσει τους φίλους του και να καλλιεργήσει τις μόνες κοινωνικές σχέσεις που του έχουν απομείνει στην Ελλάδα της ύφεσης και της δυσπραγίας.

Στην Ελλάδα το 90% των εμπόρων επιχειρηματιών είναι μικρομεσαίοι και μικροεργοδότες , θα εξοντωθούν οργανικά, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότερα λουκέτα στην αγορά και επιπλέον διόγκωση της ανεργίας. Μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να αντέξουν αυτό το κόστος αυτές τις εποχές και άρα είναι και οι μόνες που θα ανοίξουν αποτελεσματικά.

Είναι ψέματα ότι ο περιορισμός των 250 τμ προφυλάσσει τους μικρομεσαίους. Δεν εξαιρούνται ρητά από την δυνατότητα ανοίγματος τα Malls και τα εκπτωτικά χωριά, τα οποία νοικιάζουν χώρους στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάτω των 250 τμ. Είναι βέβαιο ότι η διάταξη, θα αποτελέσει την κερκόπορτα για καθολικό άνοιγμα τις Κυριακές.

Καλούμε την ομοσπονδία και την ΕΣΕΕ να πρωτοστατήσουν στο αγώνα ενάντια στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων, ώστε να εμποδιστεί το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του εμπορικού κόσμου και των εμποροϋπαλλήλων, για να ξεκινήσει ο νέος εργασιακός μεσαίωνας όπου θα ζούμε για να δουλεύουμε.

Τέλος δηλώνουμε προς όλους τους βουλευτές του νομού μας

πως η στήριξη από μέρους τους, στο "Κυριακάτικο άνοιγμα" των καταστημάτων, είναι αιτία ώστε να είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στην πόλη μας και τις επιχειρήσεις μας"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΙΧΑΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ