2012-12-13 17:01:03
Φωτογραφία για ΕΕΤΕΜ: Τέρμα πια οι συντεχνίες και τα «κλειστά» επαγγέλματα
από το Γραφείο Τύπου

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119)

Παρασκευή 14 Δεκ. 2012 στις 11.00-12.00 Την ώρα που η ελληνική κοινωνία και οι έλληνες πτυχιούχοι μηχανικοί ΤΕΙ, ως αναπόσπαστο μέρος αυτής, πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, ως φαίνεται, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ «φροντίζει», ώστε να υπάρχει εξασφαλισμένη «εργασία» μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς «κλείνοντας» το επάγγελμα του μηχανικού για όσους δεν είναι μέλη του ΤΕΕ.

Μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση –και μετά από παρέμβαση του ΤΕΕ , η Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και το Κτηματολόγιο «ανακάλυψαν» ότι οι Μηχανικοί ΤΕΙ που ασχολούνταν επί 20ετίας με την σύνταξη εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων – μπορεί και να μην μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν γιατί δεν αναφέρεται στο νόμο του 1930 ! Λησμονώντας (;) ότι τα ΤΕΙ ιδρύθηκαν το 1983 !

Ενώ οι υποψήφιοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές- μηχανικοί των ΤΕΙ παρακολουθούν το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δίνουν τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις με τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ,το ΥΠΕΚΑ, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τους βάζει εκ νέου περιορισμούς που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά και δεν ισχύουν σε κανένα άλλο κράτος της Ε.Ε
. Αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος ενεργειακών επιθεωρήσεων, για τον Έλληνα Πολίτη.

Οι παραπάνω πρακτικές του ΥΠΕΚΑ, σε συνδυασμό με την πλήρη απάθεια που επιδεικνύει το Υπουργείo Παιδείας στο θέμα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς ΤΕΙ και τους ωθεί σε επαγγελματική εξόντωση.

Γι’αυτό Ζητάμε :

 Από τους αρμόδιους Υπουργούς Π.Ε.Κ.Α. ( Ε.Λιβιεράτο και Σ.Καλαφάτη), να μην υπακούουν στα κελεύσματα της γνωστής συντεχνίας και να σταματήσουν να «συνδιοικούν» με το ΤΕΕ, το Υπουργείο ΠΕΚΑ

 Την άμεση ανάκληση των απαράδεκτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, δεδομένου ότι εξυπηρετούν μόνο συντεχνιακά συμφέροντα και όχι την οικονομία.(ΦΕΚ 229/19-11-2012 άρθρο 8, ΦΕΚ 237/5-12-2012 άρθρο 13)

 Την άμεση αποκατάσταση της διαδικασίας σύνταξης και υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών, που ίσχυε πριν τις συντεχνιακές παρεμβάσεις του ΤΕΕ δημιουργούν συνθήκες μονοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά υπηρεσιών μηχανικού, λόγω οικονομικής κρίσης.

 Να σταματήσει επιτέλους ο υπουργός την « προστασία» του ΤΕΕ και την ανοχή του στην διακοπή του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων προκαλώντας την κοινωνία
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ