2012-03-25 12:30:02
Φωτογραφία για Ο Σαντόρουμ κέρδισε στη Λουιζιάνα
Ο Ρικ Σαντόρουμ κέρδισε τη Λουιζιάνα στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για το χρίσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο πρώην γερουσιαστής Πενσυλβάνια προηγείται στη Λουιζιάνα του αμερικανικού νότου με 39%, πολύ μπροστά από την πρωτοπόρο στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνει που έχει 30%.

Ο Σαντόρουμ επιδιώκει να κλείσει το χάσμα με την πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, για να γίνει αυτός ο υποψήφιος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων που θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ρόμνει έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 21 από τις 33 προκριματικές εκλογές έναντι 10 του Σαντόρουμ. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νιουτ Γκίνγκριτς σε δημοσκόπηση για τη Λουιζιάνα βρισκόταν στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Ρον Πολ - ο οποίος δεν έχει ακόμη κερδίσει μια δημοσκόπηση.

Ο Σαντόρουμ απολαμβάνει την ισχυρή υποστήριξη των συντηρητικών στο νότο και έχει επίσης πάρει υποστήριξη από Ρεπουμπλικανούς οι οποίοι έχουν αποσχισθεί από τον κ. Γκίνγκριτς που χάνει τη δυναμική του. Ωστόσο, ο Ρόμνει φαίνεται ότι θα επανακτήσει το πλεονέκτημα, όταν οι προκριματικές εκλογές μεταφερθούν τον Απρίλιο του στο Ουισκόνσιν, το Μέριλαντ και την Ουάσιγκτον.  GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ