2012-12-14 14:06:04
Φωτογραφία για ΣΙΓΑΛΑΣ : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε στον «Γαύρο» για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι, με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Θρύλου, να τονίζει:

«Σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα παραπάνω να σκεφτεί από τη νίκη με την Αρμάνι Μιλάνο, αφού αρχικά η πρώτη θέση είναι ο σκοπός του. Τον πρώτο λόγο έχει η Ζαλγκίρις βέβαια, η οποία έχει δείξει πως είναι σοβαρή, αλλά οφείλει ο Ολυμπιακός να νικήσει γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι πρωταθλητής Ευρώπης.

Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση επιθετικά ενώ έχει φτιάξει και την άμυνά της σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Στο πρώτο κομμάτι έχει βοηθήσει και ο Τζος Πάουελ, που δείχνει πως έχει πολλές κινήσεις που τις χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, ο Σπανούλης πραγματοποιεί ακόμα καλύτερη σεζόν από πέρσι και παίρνει παραπάνω ευθύνες. Παράλληλα, ο πάγκος της ομάδας και συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αντιστρέψει το αρχικό άγχος. Κάτι βέβαια που ήταν άκρως λογικό να έχει στα πρώτα ματς.


Τώρα αναφορικά με την κατάσταση που είναι η ομάδα, εμένα προσωπικά μου μοιάζει λογικό. Ο Ολυμπιακός είναι σύνολο με πολλές εναλλακτικές λύσεις και με παιδιά που είναι εξελίξιμα. Δεν είναι ομάδα που έχει ταβάνι και αυτό γίνεται μέσω της ομαδικής δουλειάς και των ρόλων που έχει δώσει το τεχνικό τιμ σε όλους τους παίκτες.

Για το αν μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να αντέξουν στα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη έχω να πω πως δεν γίνεται μεν να μην κουράζονται, αλλά μέσα και από τη δική μου εμπειρία -αφού εμείς είχαμε περισσότερες υποχρεώσεις λόγω Εθνικής- πρέπει η ομάδα να ξέρει να αντέχει. Αυτό γίνεται μόνο μέσω της σωστής διαχείρισης και το πώς προπονούνται οι παίκτες. Πιστεύω όμως πως περισσότερο ένας αθλητής ευχαριστιέται τον αγώνα, παρά την προπόνηση, αφού στη δεύτερη απλά διορθώνεις πράγματα.

Τέλος, ο Ολυμπιακός έχει σαν στόχο το Final 4 και εννοείται το πρωτάθλημα. Μετά την περσινή του χρονιά δεν γίνεται να κοιτάξει κάτι άλλο και οφείλει να βρεθεί ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ