2012-12-14 15:12:57
Φωτογραφία για «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα...»
Και επισήμως παρουσίασε σήμερα (Παρασκευή 14/12) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον διεθνή χαφ Κώστα Κατσουράνη. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου του Βορρά Ζήσης Βρύζας τόνισε ότι «όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τα ξέρετε όλοι, όσον αφορά την προσωπικότητά του θα μας βοήθήσει και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι ένα κομμάτι της ομάδας που θέλουμε να χτίσουμε».

Ερωτηθείς γενικότερα για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ και τι γίνεται με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και το ενδεχόμενο επιστροφής του Πορτογάλου από τη γερμανική Βόλφσμπουργκ στην Τούμπα, ο Βρύζας απάντησε: «Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ξέρουμε όλοι σε ποια θέση ήμασταν το καλοκαίρι, ξέρετε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας. Η ομάδα μπαίνει σε μια σειρά και παράλληλα θέλουμε μια σωστή αγωνιστική εικόνα και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και μεταγραφικά. Σήμερα, όμως, είναι η ημέρα του Κατσουράνη, ας περιοριστούμε σε αυτό σας παρακαλώ... Το θέμα του Βιεϊρίνια εξετάζεται, ξέρουμε τι συμβαίνει στην ομάδα του. Είναι ένα παιδί που προέρχεται από εμάς υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Αν έχουμε κάτι νεότερο για τον Βιεϊρίνια να πούμε θα το κάνουμε προσεχώς».


Από την πλευρά του ο Κατσουράνης τόνισε αρχικά: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, με ανθρώπους που ξέρω. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν καλές ιδέες. Θέλω να γίνω και εγώ ένα κομμάτι με τους υπόλοιπους και να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ, όσο πιο ψηλά γίνεται. Μέσα στο γήπεδο θα δώσω το 100% όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου».

Εν συνεχεία ο διεθνής χαφ απάντησε σε ερωτήσεις για:

Τον ρόλο του στη νέα του ομάδα: «Αυτό δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Έχει πολλά ταλαντούχα παιδιά ο ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω στον τομέα που εγώ μπορώ και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο όπως το απολαμβάνω εγώ».

Τους στόχους της ομάδας: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Εφόσον είμαστε καλά οργανωμένοι μπορεί να πετύχει πράγματα που δεν έχει ξαναπετύχει στην ιστορία του».

Τους λόγους του διαζυγίου του με τον Παναθηναϊκό: «Αυτά που έγραψαν για τον χαρακτήρα μου, προφανώς δεν με γνωρίζουν. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα».

Το γιατί προτίμησε να πάει στον ΠΑΟΚ: «Για μένα ήταν το πιο σπουδαίο ότι στον ΠΑΟΚ με ήθελαν πολύ και αυτό με έκανε να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός στην έδρα του και δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Νομίζω ότι αν είμαστε καλά οργανωμένοι, έχοντας αυτοπεποίθηση, μπορεί να πετύχει πράγματα που ίσως δεν έχει ξαναπετύχει στην πορεία του».

Τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον δικό του χαρακτήρα: «Αισθάνομαι ασφάλεια και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παίξει ποδόσφαιρο και έχουμε ζήσει πράγματα μαζί. Όσο για αυτά που ακούστηκαν για μένα, ξέρετε ότι δεν ήρθα από το εξωτερικό, δεν είμαι άγνωστος. Τόσα χρόνια παίζω στην Ελλάδα, μπορείτε να μάθετε για τον χαρακτήρα μου. Απλά, εγώ ήμουν ο εύκολος στόχος στον Παναθηναϊκό αλλά κύριος πήγα και κύριος έφυγα...»

Τον προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργο Δώνη: «Τον κ. Δώνη δεν τον είχα ποτέ προπονητή. Μίλησα μια φορά στο τηλέφωνο και έχω μιλήσει για το θέμα στο κέντρο της άμυνας. Έχω παίξει παραπάνω από 50 φορές στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Είναι επιλογή του προπονητή μου πού θα παίξω. Εμένα μου αρέσει να παίζω και στις δυο θέσεις».

Τους στόχους του ΠΑΟΚ, το Τσάμπιονς Λιγκ και τη δική του ετοιμότητα: «Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Αν πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αν και το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Από τη στιγμή που θα παίξεις προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει. Αν γίνει, θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τους ομίλους. Εκανα αυτό τον καιρό προπόνηση κι έχουμε ακόμη δύο εβδομάδες για να είμαι σε θέση να αγωνιστώ. Μου λείπει απλά η ομαδική προπόνηση. Νομίζω θα μπορώ να αγωνιστώ από το πρώτο ματς. Εχω ακόμη πολλά να δώσω, γι' αυτό ήρθα εδώ. Θα δίνω το 100% στο γήπεδο και νομίζω πως θα καταφέρω και θα αφήσω εδώ το στίγμα μου».

Τη συνεύρεση στον ΠΑΟΚ με συμπαίκτες του από την Εθνική: «Είμαστε πολλά παιδιά από την Εθνική και αυτό είναι καλό. Για κάθε ομάδα θα έπρεπε να ήταν παράδειγμα η Εθνική. Είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που έχει τόσους παίκτες της Εθνικής, θα τον βοηθήσει να αποκτήσει ξανά δυναμική».
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ