2012-12-15 12:30:08
Φωτογραφία για Χριστούγεννα, μια καλή ευκαιρία να αναθερμάνεις τη σχέση σου
Όχι μουτρωμένοι και εκνευρισμένοι στις γιορτές. Τα Χριστούγεννα είναι ιδανική εποχή για να συνδεθεί τρυφερά ένα ζευγάρι, να ξαναβρεί ο ένας τον άλλον και να κλείσουν τυχόν ρήγματα στη σχέση. Αν δεν συντρέχουν πρακτικοί λόγοι, όπως ένας χωρισμός λόγω απόστασης, θέματα υγείας κ.ά, απολαύστε στις γιορτές ό,τι (μάλλον) δεν έχετε την πολυτέλεια να κάνετε τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου:

Αγοράστε ο ένας στον άλλον μικρά, ασήμαντης αξίας δωράκια και κρύψτε τα σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Η χαρά της ανακάλυψης των κρυμμένων θησαυρών, την ώρα που ανοίγονται τα δώρα (ή ακόμα με τη μορφή καθημερινής έκπληξης, που θα διαρκέσει από τα Χριστούγεννα ως την Πρωτοχρονιά), θα προσθέσει μια ευχάριστη νότα στη ζωή σας.

Στολίστε μαζί το σπίτι. Με το να ξαναγίνετε για λίγο παιδιά δεν χάνετε το… πιστοποιητικό σοβαρότητάς σας. Σίγουρα δεν θα κάνετε όλα τα στολίδια μαζί, όμως μπορείτε να ανταλλάξετε κεφάτες ιδέες για κάτι διαφορετικό και χαρούμενο με μικρό κόστος. Όταν η γυναίκα βάζει την καλαισθησία και ο άντρας την ευρηματικότητα, υπάρχει αυτόματα μια ευχάριστη συνεργασία. Αν βγάζει και γέλιο, ακόμα καλύτερα.


Μοιράστε έξυπνα τις υποχρεώσεις προς τρίτους. Συζητήστε τα, ζυγίστε τα, διαθέστε τον χρόνο έξυπνα και κυρίως μην τσακωθείτε. Θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να έχετε όλους τους συγγενείς και φίλους ευχαριστημένους – ούτε να ανταλλάξετε επισκέψεις με όλους. Ο χρόνος είναι βασικά δικός σας και είναι απαραίτητος για να ανασάνετε λίγο με την ευκαιρία των γιορτών – όσοι σας αγαπούν πραγματικά θα το κατανοήσουν.

Περάστε κάποιες γιορτινές ώρες μόνοι σας. Δεν χρειάζεται ο χρόνος να είναι πολύς, αλλά ποιοτικός. Οι καλές αναμνήσεις που αποκομίζουμε ζώντας με τον/την σύντροφό μας, είναι αυτές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας και μας τροφοδοτούν με ευχάριστη αναπόληση συντηρώντας τη σχέση.

Βγείτε μαζί για να παρακολουθήσετε μια γιορτινή εκδήλωση της αρεσκείας σας. Ή απλώς και χωρίς πρόγραμμα περπατήστε οι δυο σας στους φωτισμένους δρόμους της πόλης σας αφήνοντας για λίγο πίσω τις έννοιες.

Αν έχετε παιδιά, γίνετε το πρότυπό τους. Όποια και αν είναι η οικονομική κατάσταση, δημιουργήστε ζεστή ατμόσφαιρα για χάρη τους, με άφθονες αγκαλιές και ευδιαθεσία (αυτά είναι δωρεάν). Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν, αυτή τη σπιτική θαλπωρή και αγάπη θα θυμούνται και θα θέλουν να ενσωματώσουν και στη δική τους ζωή ως ενήλικοι.

Δείτε μαζί τις φωτογραφίες από ευχάριστες γιορτές περασμένων χρόνων. Αυτή η διαδικασία θα ζεστάνει την ψυχή σας και θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη σας. Θαυμάσιο ελιξίριο για μια σχέση πολλών χρόνων.

Golden Magazine
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ