2012-12-15 12:52:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Βροχή τα τηλέφωνα σε δικηγόρους και ΕΚΠΟΙΖΩ μετά το κούρεμα του χρέους συνταξιούχου από το Ειρηνοδικείο Ερινεού
Η απόφαση για μείωση του χρέους του σε τρεις τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων- κατά 95.000 ευρώ- που πέτυχε ένας συνταξιούχος από το Αίγιο με άνεργη σύζυγο και δύο άνεργα επίσης παιδιά, ηλικίας 33 και 29 ετών, άνοιξε τον ασκό του αιόλου. Απο την ημέρα της δημοσιοποίησης της απόφασης, πέφτουν βροχή τα τηλεφωνήματα σε δικηγόρους και σε καταναλωτικές οργανώσεις με πρώτη την ΕΚΠΟΙΖΩ Πάτρας, προκειμένου να κινήσουν νομικές διαδικασίες για το ψαλίδισμα των χρεών τους στις Τράπεζες αλλά και στο Παρακαταθηκών, καθώς η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί ένα πολύ ευνοϊκό νομικό προηγούμενο.

Συνταξιούχοι, άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι και μονογονεϊκές οικογένειες, άνθρωποι που είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά σε σχέση με την εποχή που έλαβαν τα δάνεια, έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε μια ευνοϊκή εξέλιξη και απευθύνονται στους ειδικούς.


Πάνω από 3.500 πολίτες έχουν επισκεφθεί το γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, ζητώντας βοήθεια για τα χρέη τους. Από αυτούς το 20% έχει μπει στη διαδικασία χρήσης του νόμου.

"Αυτοί που χρωστούν είναι πολύ περισσότεροι σαφώς και ίσως δεν έχουν πειστεί για το νόμο. Να πάνε στις ενώσεις καταναλωτών γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν έχουν καμία σχέση με τις ρυθμίσεις των τραπεζών", εξηγεί στο thebest.gr ο υπέυθυνος της ΕΚΠΟΙΖΩ Πάτρας κ. Νικολαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η οφειλή του συνταξιούχου στις τρεις τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανερχόταν στις 162.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να πληρώσει 66.000 ευρώ σε 19 έτη.

Το περιουσιακό στοιχείο του συνταξιούχου είναι η κατοικία του, η αξία της οποία κρίθηκε στα 58.000 ευρώ , ενώ το μοναδικό του εισόδημα, η σύνταξή του ανέρχεται στα 1136 ευρώ.

πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ