2012-12-15 14:19:03
Φωτογραφία για Αθάνατο το ελληνικό δημόσιο, αναφέρει αναγνώστρια και περιγράφει την περιπέτειά της με το ΤΕΒΕ
Ο πατέρας μου μετά από 19 μήνες που περίμενε να εγκριθεί η σύνταξή του, πληρώθηκε και αποφάσισε να... πάει ένα ταξίδι χριστουγεννιάτικα με την μητέρα μου, το μόνο πρόβλημα ήταν ότι χρειαζόταν καινούργια ταυτότητα. Έτσι το απόγευμα της Τετάρτης 12/12/12, με ραντεβού πηγαίνει στο τμήμα Λ.Π. Θεσσαλονίκης για να παραλάβει την καινούργια του ταυτότητα.

Αυτό ήταν το λάθος του.

Εκεί οι ευγενικοί και συνεργάσιμοι, πρέπει να παραδεχτούμε, αστυνομικοί του τμήματος του ενημέρωσαν ότι εκκρεμεί εναντίον του δικαστική απόφαση. Ο πατέρας μου τα έχασε, τον ενημερώνουνε ότι το 2001 έγινε δικαστήριο ερήμιν του από το ΤΕΒΕ και είχε καταδικαστεί, και έτσι ήταν υπόδικος και έπρεπε να κρατηθεί στην ασφάλεια μέχρι το πρωί που θα τον πήγαιναν στον εισαγγελέα.

Έχουμε παγώσει όλοι γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει, διότι είναι συνταξιούχος και πληρώθηκε, και μάλιστα το χαώδες ΤΕΒΕ, το 2011 του είχε στείλει σημείωμα ότι επειδή χρωστούσε 30 €, αν δεν τα ξοφλούσε δεν θα προχωρούσε η απόφαση συντάξεως, τα οποία είχαν πληρωθεί την επόμενη μέρα.


Έτσι ένας άνθρωπος 61 ετών, αναγκάστηκε να μείνει στο κρατητήριο το βράδυ.

Εκείνο το βράδυ δεν περνούσε με τίποτα. Η μητέρα μου έψαχνε τις αποδείξεις πληρωμής του ΤΕΒΕ, ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και όπως οι περισσότεροι είχε κάποια μικροποσά χρέος στο ΤΕΒΕ, αλλά όλα είχαν τακτοποιηθεί το 2002, όπου ήταν πλέον ιδιωτικός υπάλληλος.

Έτσι 7 το πρωί πηγαίνουμε στο ΤΕΒΕ στην Κολέττη Θεσσαλονίκης για να πάρουμε την βεβαίωση ότι είναι αθώος, να το πάμε στον εισαγγελέα, και να προλάβουμε να τον βγάλουμε πριν χρειαστεί να γίνει η διαδικασία της μεταφοράς στα δικαστήρια (αποτυπώματα, χειροπέδες), γιατί θα ήταν ψυχολογικά δύσκολο για όλους και ειδικά για έναν άντρα 61 ετών που δεν το έχει ζήσει ποτέ.

Έτσι φτάνουμε στο ΤΕΒΕ, και όπως συνήθως ήταν 4 υπάλληλοι, οι οποίοι πίνανε τον πρωινό καφέ τους, στην αρχή αρνηθήκανε να μας εξυπηρετήσουν γιατί δεν εργάζονται τόσο νωρίς και έπρεπε να πάμε μετά τις 8. Μόλις όμως άρχισα να φωνάζω γιατί ένας αθώος άνθρωπος πληρώνει τα λάθη και την αμέλεια τους μας δώσανε την βεβαίωση, και μάλιστα δικαιολογήθηκαν ότι το ΤΕΒΕ δεν είναι on line, και στην ερώτηση μας γιατί δεν ειδοποιήθηκε το 2001 ότι έχει δικαστήριο, η απάντησή τους ήταν ότι είχαν μια διεύθυνση και δεν ήταν υποχρεωμένοι να ψάξουν περισσότερο.

Μετά το ΤΕΒΕ τρέχουμε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η οποία μας ενημερώνει ότι το αδίκημα δεν ισχύει πλέον, διότι πρώτον το ποσό ήταν μικρό και έχει παραγραφεί μετά την πενταετία, και δεύτερον γιατί δεν υπάρχει χρέος. Και απλά το ΤΕΒΕ δεν ενημέρωσε κανέναν ότι το αδίκημα δεν υπάρχει μετά την αποπληρωμή του, και γι' αυτό το λόγο φαινόταν υπόδικος.

Έτσι μετά από την μεγάλη ταλαιπωρία καταφέραμε και αφέθηκε ελεύθερος 10 το πρωί.

Για αυτό να προσέχετε όλοι, όταν πάτε να βγάλετε ταυτότητα, η να διευθετήσετε οποιοδήποτε θέμα στην αστυνομία, να έχετε μαζί σας και το βαλιτσάκι με τα απαραίτητα, διότι δεν ξέρετε το δημόσιο πότε θα χτυπήσει…..

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άφησε δυο βαθμούς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άφησε δυο βαθμούς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ