2012-03-25 14:44:02
Φωτογραφία για «Είμαι ο Μπραντ Πιτ!» δήλωσε ο Κλούνεϊ κατά την πρόσφατη σύλληψή του
«Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ» ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε η Νίνα Κλούνει στον γιο της στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του στη φυλακή. Το αποκάλυψε ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξή του την προηγούμενη Κυριακή στο κανάλι Fox News.

Ο πιο διάσημος 50άρης του πλανήτη βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στις ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στην πολύπαθη αυτή χώρα της Αφρικής.

Ομως, η αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας είχε διαφορετική άποψη: Συνέλαβε τον ηθοποιό και τον πατέρα του, Νικ Κλούνεϊ, οι οποίοι, με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Οπως ήταν επόμενο η κράτηση του Κλούνεϊ είχε διάρκεια αντιστρόφως ανάλογη της δημοσιότητας την οποία πήρε. Τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν την διαδήλωση έσπευσαν να μεταδώσουν το γεγονός αλλά και τις δηλώσεις του ηθοποιού, ο οποίος, χαμογελαστός, ζήτησε την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό της κρίσης στο νότιο τμήμα της χώρας. Ομως, η είδηση της σύλληψης του ηθοποιού προκάλεσε μικρότερη εντύπωση από την αποκάλυψη ότι ο Κλούνεϊ δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το όνομά του είναι Μπραντ Πιτ.


Η φιλανθρωπική δράση και οι φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις του Κλούνεϊ είναι γνωστές από καιρό. Το 2006, άφησε κάθε επαγγελματική υποχρέωση στην άκρη και ταξίδεψε στην Κίνα και την Αίγυπτο σε μια απόπειρα να πείσει τις ηγεσίες των χωρών αυτών να εξασκήσουν την επιρροή τους για την επίλυση των προβλημάτων στο Νταρφούρ του Σουδάν. Επιπλέον, μαζί με τον Μπραντ Πιτ και τον Ματ Ντέιμον, στηρίζει ενεργά την οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Not On Our Watch», ενώ το 2010 οργάνωσε τηλεοπτικό μαραθώνιο για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αϊτή.

κείμενο: Βύρωνας Κριτζάς/Καθημερινή planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ