2012-12-16 12:31:45
Φωτογραφία για ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ : ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Αργύρης Πεδουλάκης παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται πιο μπροστά αυτή τη στιγμή από τους «πράσινους», σημειώνοντας όμως ότι αντέγραψε τα τελευταία χρόνια τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό και την πίεση που υπάρχει στον «πράσινο» πάγκο, ενώ στη συνέντευξη του στη «Real», εξέφρασε τη στήριξη του στον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη», λέει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

Αρχικά είπε: «Ο Παναθηναϊκός έκλεισε ένα κύκλο μιας θρυλικής ομάδας. Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε έναν νέο, για να τον διατηρήσει στο δρόμο των επιτυχιών. Για μένα είναι ιδιαίτερα τιμητικό που βρίσκομαι στον πάγκο. Από την άλλη, όλοι γνωρίζουν τι ευθύνη υπάρχει όταν είσαι προπονητής στον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα, με στόχο ο Παναθηναϊκός να βρεθεί και πάλι στην κορυφή».


Για τις αλλαγές στο ρόστερ και το «δέσιμο» της νέας ομάδας: «Η χημεία είναι δύσκολη σε μία ομάδα. Τα παιδιά που αποχώρησαν είχαν καλό όνομα. Βρήκαν υψηλά συμβόλαια και έφυγαν. Καλό θα ήταν να κρατούσαμε μερικά από αυτά. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι πρέπει να εναρμονιστούμε με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Λίγοι παίκτες του ρόστερ μας έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν βελτιωθεί μέσα από τα παιχνίδια και μπορούν να αντέξουν. Για να παίζεις στον Παναθηναϊκό και να πατάς την κορυφή πρέπει να έχεις ψυχοπνευματικά χαρίσματα. Είναι τέτοιο το βάρος της φανέλας. Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι, το οποίο θα κρίνει πολλά».

Για τη σύγκριση με τον Ομπράντοβιτς: «Ο κ.Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Έχτισε μία ομάδα-μεγαθήριο, που ήταν πρότυπο για μία 14ετία. Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα τώρα είναι άλλα. Δουλεύουμε με χαμηλότερο μπάτζετ, με κάποια νέα παιδιά. Είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Για εμένα και όλα τα παιδιά αποτελεί έμπνευση η ιστορία της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναιο κάτι ιστορικό».

Για την πίεση που υπάρχει: «Είμαι φιλοσοφημένος άνθρωπος και έχω πάντα μία άποψη: Να κάνεις την προσπάθεια σου για ό,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει. Οι Έλληνες προπονητές χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην Ευρώπη. Αν, όμως συγκρίνεις εμένα με 3-4 προπονητές, συμπεριλαμβανομένου και του «Ζοτς», τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ξέρουμε ποιοι είναι οι κορυφαίοι των κορυφαίων. Ο Ομπράντοβιτς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου».

Για τα διοικητικά δρώμενα και τις δηλώσεις του Δ.Γιαννακόπουλου: «Εμείς στηρίζουμε τον Δημήτρη. Εκτιμώ ότι όλα τα πάνε καλά. Είναι δεδομένη η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, όπως και όλης της οικογένειας, που στηρίζει με κάθε τρόπο την ομάδα. Είναι οπαδός και θεωρώ ότι η αγάπη του είναι τεράστια. Καμιά φορά το θυμικό είναι πιο έντονο από τη λογική».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από εδώ και πέρα: «Το μόνο που θέλω είναι να βελτιωνόμαστε. Αγωνιστικά, θέλω η ομάδα μου να παίζει με την ίδια άνεση όλα τα είδη παιχνιδιού. Τα μεγάλα παιχνίδια, όμως, πάνε στο σετ παιχνίδι. Όποια ομάδα έχει περισσότερο μυαλό, φτάνει και στην κορυφή».

Για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού: «Προκριθήκαμε στους «16» της Ευρωλίγκας και πλέον θα διεκδικήσουμε την είσοδό μας στους «8». Πρώτα ο Θεός, θα διεκδικήσουμε και το Κύπελλο. Οι τελικοί των πλέι οφ είναι ακόμα πολύ μακριά. Πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικές ομάδες. Εμείς τώρα «φτιάχνουμε». Θέλω να διαπραγματεύομαι κοντινούς στόχους».

Για τις ομάδες που τον έχουν εντυπωσιάσει: «Υπάρχουν ομάδες που είναι «χτισμένες» 2-3 χρόνια, έχουν καλύτερη ομοιογένεια. Δεν είναι ψέμα αυτό. Φέρνω ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό, που κατέκτησε πέρυσι την Ευρωλίγκα».

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Ίκαρο: «Έχουμε παιδιά τα οποία δεν ξέρουν ακόμα το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μπράμος ήταν αρχικά τρακαρισμένος, αλλά μέσα από τα παιχνίδια απέκτησε αυτοπεποίθηση και εικόνες. Στην αρχή, πολλά παιδιά δεν γνώριζαν ούτε τα ονόματα των συμπαικτών τους. Πλέον, στην ομάδα ήρθαν ο Μπανκς και ο Καπόνο, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στο NBA. Ευελπιστούμε ότι θα είναι σε κατάσταση να βοηθήσει άμεσα την ομάδα».

Όσο για το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού: «Το είχα πει και πριν αναλάβω τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έκανε μία επένδυση σε νεαρούς παίκτες και το εισπράττει. Αντέγραψε το μοντέλο του Παναθηναϊκού πριν από χρόνια. Υπάρχουν παιδιά με αλτρουϊσμό. Ο παράγοντας άνθρωπος είναι πολύ σημαντικός για μία ομάδα. Υπάρχει ομοιογένεια και μπροστά μπαίνει το «εμείς». Τα παιδιά του Ολυμπιακού είναι τρίτη χρονιά μαζί. Είναι μία ομάδα που σέβομαι, όπως όλες, αλλά η ομοιογένεια και το γεγονός ότι είναι περισσότερα χρόνια από εμάς ως ομάδα, τη φέρνουν λίγο πιο μπροστά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ