2012-12-17 18:55:04
Φωτογραφία για Συναγερμός σε δεύτερη πόλη του Κονέκτικατ εξαιτίας «ύποπτου προσώπου»
Η αστυνομία στην πόλη Ρίτζφιλντ του Κονέκτικατ ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία έκλεισαν εξαιτίας ενός.... υπόπτου προσώπου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hartford Courant.

Η νέα αυτή εξέλιξη σημειώνεται μετά το μακελειό στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν την Παρασκευή, όταν έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, 20 μικροί μαθητές και έξι γυναίκες, από τα πυρά ενός 20χρονου, του Άνταμ Λάντζα. Το Ρίτζφιλντ απέχει 30 χλμ. από το Νιουτάουν, όπου σήμερα συγκλονισμένο κήδεψε τους δύο από τους είκοσι μικρούς μαθητές.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μιλώντας σε επιμνημόσυνη δέηση σε εκκλησία της πόλης τόνισε πως η χώρα δεν κατάφερε να προστατεύσει τα παιδιά της και έκανε λόγο για αλλαγές ώστε να αποφευχθούν άλλες τέτοιες τραγωδίες.

«Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε. Αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε», επεσήμανε ο αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε πως θα συναντηθεί με αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς στην ψυχική υγεία για να μελετήσουν πώς μπορεί να τερματιστεί η βία.


Όμως πριν από τις αλλαγές αυτές, οι οικογένειες των θυμάτων ζουν το δικό τους πένθος. Ο Νόα Πόζνερ και ο Τζακ Πίντο είναι τα πρώτα παιδιά που θα κηδευτούν σήμερα.

Ο Νόα είχε κλείσει τα έξι του χρόνια μόλις τον περασμένο μήνα, ήταν το μικρότερο σε ηλικία θύμα. Ήταν ένα ιδιαίτερα ώριμο για την ηλικία του παιδί. Ο ραβίνος της οικογένειας δήλωσε πως ζήτησε από την μητέρα του, παρόλη τη λύπη της, να εστιάσει την προσοχή της στα άλλα τέσσερα παιδιά της.

Ο 6χρονος Τζακ Πίντο αγαπούσε τα σπορ. Ο Βίκτορ Κρουζ, παίκτης των New York Giants έπαιξε στον αγώνα της Κυριακής έχοντας γραμμένο στα γάντια και στα παπούτσια του το όνομά του μικρού.

Όλα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν 6 και 7 χρόνων. Η διευθύντρια, η ψυχολόγος του σχολείου και τέσσερις δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Σάντι Χουκ έχασαν τη ζωή τους.

Τα σχολεία στο Νιούτον θα παραμείνουν κλειστά όσο χρόνο χρειάζεται για να προετοιμάσουν δάσκαλοι και οι καθηγητές την επιστροφή των μαθητών. Όλα τα παιδιά θα συμμετάσχουν σήμερα σε μια μεγάλη εκδήλωση με αθλήματα, επιτραπέζια παιχνίδια και χειροτεχνίες σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν, σύμφωνα με την επιθεωρήτρια των σχολείων της πόλης Τζάνετ Ρόμπινσον.

Η κοινότητα θα πρέπει επίσης να αποφασίσει αν το σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι. «Πιστεύω πως πρέπει να επιστρέψουμε. Αυτός είναι ο τρόπος για να επουλωθούν οι πληγές. Όχι αμέσως, αλλά δεν θέλω να το εγκαταλείψουμε», επισήμανε ο πρόεδρος της κοινότητας Τιμ Νόρθροπ. Προς το παρόν οι μαθητές θα φιλοξενούνται σε άδεια σχολείο γειτονικής πόλης.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ