2012-12-28 17:15:03
Φωτογραφία για Ερώτηση Βουλευτών ΚΚΕ για συγχωνεύσεις και καταργήσεις στη Γ' Δ/ση 1οβάθμιας Εκπαίδευσης
Το θέμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων στα σχολεία εν μέσω σχολική χρονιάς επαναφέρουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς... τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής.

Οι βουλευτές αναφέρουν συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης:

«Το υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που πλήττει τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, προωθεί τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, προχωρώντας σε συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων σε σχολεία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Στην κατεύθυνση αυτή, είχαμε πριν δύο χρόνια 2000 συμπτύξεις - συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, όμως η κατάσταση δεν σταμάτησε εκεί. Το υπουργείο Παιδείας και πέρυσι προχώρησε σε επιπλέον συμπτύξεις - συγχωνεύσεις, αλλά φέτος φαίνεται πως εντείνει την προσπάθειά του αυτή, στα πλαίσια της νέας μεγαλύτερης αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στα λαϊκά στρώματα, βάζοντας στόχους για ευρύτερες αρνητικές μεταβολές στα σχολεία. Ετσι, εν μέσω σχολικής χρονιάς καταπατώντας κάθε παιδαγωγικό κριτήριο, καθημερινά συμπτύσσει τμήματα, στοιβάζοντας μαθητές σε πολυμελή τμήματα και μετακινώντας εκπαιδευτικούς.


Στη Γ' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής προχωρούν σε συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων στα παρακάτω σχολεία:

• Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

• Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (οι γονείς και εκπαιδευτικοί των σχολείων είναι σε κινητοποίηση 10 μέρες, αντιδρώντας σε αυτούς τους σχεδιασμούς).

• Σύμπτυξη και κατάργηση τμημάτων σε νηπιαγωγεία με μετακινήσεις νηπίων και διακοπές φοίτησης προνηπίων στα: 5ο Νηπιαγωγείο Ιλίου, 3ο και 11ο Νηπιαγωγεία Καματερού, 2ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου.

• Κατάργηση τμημάτων τσιγγανοπαίδων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας.

• Σύμπτυξη τμημάτων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Γ' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής:

• 55 υπεράριθμα τμήματα με 26, 27, 28 και 30 μαθητές.

• 13 κενά δασκάλων και 7 νηπιαγωγών.

• Λείπουν περίπου το 10% των ωρών των ειδικοτήτων».

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα πρόκειται να πάρει, ώστε να σταματήσει κάθε αρνητική μεταβολή των σχολείων, ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους πλήρως όλα τα δημόσια σχολεία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ