2012-12-28 19:28:44
Φωτογραφία για Καθοριστική η συμβολή της Toyota στη νέα Ferrari!
Mετά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στην αεροδυναμική σήραγγα της Ferrari, η ομάδα αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία για να εξελίξει το νέο της μονοθέσιο, τουλάχιστον όσον αφορά στον τομέα της αεροδυναμικής.

Η σήραγγα της Scuderia στο Maranello θα παραμείνει κλειστή μέχρι τα τέλη Αυγούστου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και αναβαθμίσεις και για τον λόγο αυτό η ομάδα επέλεξε να δουλέψει τον τομέα της αεροδυναμικής του νέου της αγωνιστικού «όπλου» στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Toyota, στην Κολωνία.

Η ιαπωνική φίρμα μπορεί να έχει αποσυρθεί από το σπορ, ωστόσο οι εγκαταστάσεις που διαθέτει χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως «state of the art» και διατίθενται προς ενοικίαση σε ομάδες ή εταιρείες που επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν. Μια από αυτές είναι και η McLaren, ενώ στους πελάτες της φίρμας προστέθηκε εσχάτως και η Ferrari.


«Το να δουλεύαμε σε δύο αεροδυναμικές σήραγγες ταυτόχρονα θα ήταν μεγάλο ρίσκο», απάντησε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Stefano Domenicali όταν ρωτήθηκε για το λόγο που η ομάδα επέλεξε να δουλέψει στην Κολωνία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της φίρμας, Luca di Montezemolo ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας αγώνα, τόνισε: «Θα εξελίξουμε το μονοθέσιο του 2013 αποκλειστικά στην αεροδυναμική σήραγγα της Toyota ώστε να μην υπάρχει αναστάτωση και να αποφευχθούν τα λάθη».

Σχολιάζοντας την επιλογή των McLaren - Ferrari να εμπιστευτούν τις εγκαταστάσεις της ιαπωνικής εταιρείας, ο επικεφαλής της Toyota Motorsport GmbH, Rob Leupen είπε: «Οι πελάτες μας είναι πολύ ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες που παρέχει η αεροδυναμική μας σήραγγα».

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ