2012-12-28 22:08:03
Φωτογραφία για Τσίπρας στη Guardian: Ποιοτικό και όχι ποσοτικό το πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου
Την άποψη ότι το πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό, εκφράζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι το μέγεθος του δημοσίου βρίσκεται στο μέσο όρο της Ευρώπης, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα δεν θα μακροημερεύσει. «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή και δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή και την κακή συνταγή, το λάθος φάρμακο, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα, καθώς όλες οι θετικές διαρθρωτικές αλλαγές μόνο από εμάς μπορούν να γίνουν» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές του Ιουνίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «χάσαμε οριακά τη μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο». Επίσης, προβλέπει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο χαρακτηρίζει αναπόφευκτο, εκτιμώντας ότι θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση. Ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της , αυτό συνέχισε να αυξάνεται επειδή τα μέτρα ήταν αυτοκαταστροφικά και καταδικασμένα να επιδεινώνουν το σπιράλ θανάτου, στο οποίο βρίσκεται η χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Στο κείμενο το οποίο συνοδεύει τη συνέντευξη, η Guardian αναφέρει ότι η συνηθέστερη κριτική που δέχεται ο κ. Τσίπρας είναι ότι επενδύει στην καταστροφή και πως οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι είναι ένας δημαγωγός με σχολική γνώση των οικονομικών θεμάτων και των περίπλοκων λειτουργιών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ανεύθυνος αλλά και επικίνδυνος. Τονίζεται επίσης ότι οι επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο εναγκαλισμός του κράτους και η επίμονη άρνησή του να αποδεχθεί ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών (σημείο κατά το οποίο ο κ. Τσίπρας συγκρίνεται με τον Ανδρέα Παπανδρέου) είναι καταστροφικά για μια χώρα που είναι απόλυτα εξαρτημένη από τους διεθνείς πιστωτές, η οποία προσπαθεί να ξαναγεμίσει τα σχεδόν άδεια δημόσια ταμεία. Καταλήγοντας το κείμενο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει στα επιχειρήματά του ότι το πρόβλημα του δημοσίου τομέα δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό ισχυριζόμενος ότι το μέγεθος του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται στο μέσο όρο της Ευρώπης.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ