2012-12-28 22:42:06
Φωτογραφία για ΣΑΒΒΙΔΗΣ : ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ηλίας Σαββίδης μίλησε στον «Γαύρο» για τον Ολυμπιακό της νέα χρονιάς, από τον οποίο περιμένει να δει μία διαφορετική ομάδα σε σχέση μ’ αυτήν του πρώτου μισού της σεζόν, ενώ τόνισε πως μπορεί ο Θρύλος να φτάσει ψηλά στο Europa League.

«Δεν χρειάζεται συνεχώς να λέμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με το καλύτερο και πιο ποιοτικό ρόστερ. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Ούτε να λέμε φυσικά ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας κάθε χρόνο. Είναι αυτονόητο ότι στοχεύει στην κατάκτηση του νταμπλ. Το θέμα είναι ότι από τη νέα χρονιά πρέπει η ομάδα κατά τη δική μου προσωπική άποψη να αλλάξει λίγο φιλοσοφία.

Και τι εννοώ; Να ρίξει λίγο περισσότερο το βάρος της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εξάλλου, κάθε χρόνο δίνει το «παρών» και θα το δίνει για πολλά χρόνια. Καθώς δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα και κατακτάει το πρωτάθλημα.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει κάτι να γίνει και η ομάδα μας να νοιάζεται λίγο περισσότερο για την Ευρώπη
. Εκεί πιστεύω ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει φοβερά και τρομερά πράγματα. Ομάδα και παίκτες αρκετά καλούς έχει, γήπεδο υψηλών προδιαγραφών έχει και επίσης το σημαντικότερο, έχει έναν πρόεδρο που για την ομάδα κάνει τα πάντα και εννοείται πάντα για το καλύτερο του συλλόγου. Γιατί η Σαχτάρ, ας πούμε, που πριν από μερικά χρόνια κατέκτησε το Europa League, τι περισσότερο είχε από τον Ολυμπιακό; Και δεν εννοώ από θέμα μπάτζετ και χρημάτων, αλλά από ποδοσφαιριστές.

Είχε 6-7 καλούς Βραζιλιάνους οι οποίοι τη βοήθησαν να κατακτήσει το τρόπαιο. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της κινούνταν στην μετριότητα. Γιατί λοιπόν η ομάδα μας να μην πάρει το παράδειγμα αυτό;

Δεν χρειάζεται να παίρνεις παίκτες-ονόματα για να κάνεις κάτι καλό. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας και όχι μόνο, έχουν αυτό σαν γνώμονα. Οτι δηλαδή αν δεν πάρει έναν μεγάλο όνομα, δεν κάνεις τίποτα. Δεν είναι έτσι όμως. Δείτε και το παράδειγμα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ πέρυσι.

Η ομάδα ήταν ξεγραμμένη απ’ όλους από το ξεκίνημα της χρονιάς και στο τέλος κατέληξε να βρίσκεται στο πάνθεον κατακτώντας το ευρωπαϊκό. Θέλω με λίγα λόγια να πω ότι και ο Ολυμπιακός ο ποδοσφαιρικός μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο, αρκεί να δοθεί βάση εκεί και να γίνει σοβαρή δουλειά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ