2012-12-31 06:24:03
Φωτογραφία για Δώρο γη σε ακτήμονες νέους από την Εκκλησία
Μήνυμα ελπίδας για μια νέα αρχή που συμβολίζει η γέννηση του Θεανθρώπου και αλληλεγγύης για τον... πλησίον που έχει ανάγκη έστειλε για τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ενώ αποκάλυψε το δώρο που κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος προς νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα αγροτικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του ζητεί από την πολιτεία να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού και θέτει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία τα κτήματά της.

Ο κ. Ιερώνυμος τονίζει ότι

ο λαός μας γνωρίζει να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς και η Εκκλησία συμβάλλει και θα συμβάλλει, όπως μπορεί, για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του αναφέρει: «Είναι καιρός να αρθούν τα εμπόδια, ώστε αυτή η λίγη περιουσία που απέμεινε στην Εκκλησία να της επιτραπεί να την αξιοποιήσει προς όφελος του λαού μας.

Και όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας και βοσκής, ας γνωρίζει ότι όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην Εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του». Τις επόμενες μέρες θα αναπτυχθούν τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του σχεδίου που εξήγγειλε ο κ. Ιερώνυμος και δεν αποκλείεται αυτό να συγκεκριμενοποιηθεί στη διάρκεια της συνεδρίασης της επόμενης Ιεράς Συνόδου.
schizas.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ