2013-01-03 06:51:04
Φωτογραφία για Οι Γευστικές Τάσεις Για Το 2013
Έφτασε η ώρα να κοιτάξουμε μέσα στη γυάλινη μπάλα για τις προβλέψεις στον τομέα της γεύσης για το 2013.

Εστιατόρια

(+): Τεχνολογία

Η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι επιτακτική στις μέρες μας. Η έξαρση των tablets και του Instagram επηρέασε φυσικά και τον τομέα της γεύσης. Επομένως, είναι απλά θέμα χρόνου η πλειονότητα των εστιατορίων να αντικαταστήσει το χαρτί με… pixel.

(-): Ποικιλία

Τα πολύωρα γεύματα και η απέραντη εναλλαγή πιάτων σε σειρά έχει σχεδόν παρέλθει. Στη θέση τους τα εστιατόρια εστιάζουν περισσότερο στις μικρές μερίδες και σε αναλογία που ταιριάζει στο εκάστοτε δείπνο.

Λαχανικά

(+): κουνουπίδι

Αυτός ο νόστιμος φίλος μας παίρνει επιτέλους τη δική του θέση στο κέντρο της προσοχής μας. Γίνεται ένας νέος σταρ και κερδίζει τη μάχη όχι μόνο στις κουζίνες των εστιατορίων, αλλά και των σπιτιών μας.


(-): λάχανο 


Πάντα θα αγαπάμε το λάχανο, αλλά μάλλον ήρθε ο καιρός να αποτοξινωθούμε λίγο από αυτού του είδους τις σαλάτες και τα γερμανικά ξινολάχανα.

Εθνική κουζίνα

(+): Βραζιλιάνικη

Με το World Cup να φιλοξενείται στη Βραζιλία σε περίπου 18 μήνες, η βραζιλιάνικη κουζίνα αρχίζει να παίρνει τα πάνω της και να συζητιέται πολύ.

(-): Κινεζική

Αν και μιλάμε για τον μεγαλύτερο πληθυσμό της γης, η κινεζική γεύση «φορέθηκε» πολύ τα τελευταία χρόνια και έπαψε να εξελίσσεται. Ώρα να γυρίσουμε σελίδα Μαγείρεμα στο σπίτι

(+): χειροποίητα snacks

Ξεχάστε τα έτοιμα snack που προμηθευόσασταν από το super market και αρχίστε να φτιάχνετε τα δικά σας. Τόσο λόγω κρίσης, όσο και λόγω διατροφής, αρχίζουμε σιγά σιγά να ασχολούμαστε περισσότερο με τις σπιτικές λιχουδιές που είναι και νόστιμες και υγιεινές και να δυσκολευόμαστε να απλώσουμε το χέρι στα ράφια του super market. Φτιάξτε τα δικά σας κέικ, γλυκά, tapas, pop corn, μαρμελάδες, cookies, chips, γλειφιτζούρια, σουβλάκια κτλ, πολύ πιο υγιεινά και πολύ νόστιμα.

(-): πρωτότυποι συνδυασμοί

Μετά από τη μεγάλη στροφή στην ενασχόληση με τη μαγειρική και τους πρωτότυπους και εναλλακτικούς συνδυασμούς γεύσεων (βλέπε αρνάκι με μαρμελάδα σύκο και αφρό λεμονιού) μάλλον ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε και πάλι στην παράδοση και να την δούμε με άλλο -πιο σύγχρονο- μάτι.

Επιδόρπιο

(+): λαχανικά

Το 2013 θα είναι σίγουρα η χρονιά των λαχανικών. Θα γίνουν ακόμα και… επιδόρπιο. Τον συνδυασμό avocado-σοκολάτα σίγουρα θα τον ακούσετε πολύ.

(-): παιδικές λιχουδιές

Δημητριακά με γάλα, κέικ κτλ σίγουρα μας δελεάζουν και μας δημιουργούν νοσταλγία κοιτώντας το παρελθόν, αλλά ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε προς το μέλλον…

clickatlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ