2013-01-04 22:08:02
Φωτογραφία για Εξαιρετικά αμφίβολη η υπογραφή Μνημονίου, δηλώνει ο Γ. Ομήρου
Ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε πως εάν το ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών απέχει πολύ από το ποσό των 10 δισ. που υπολογίστηκε αρχικά, προκύπτει... μέγα πρόβλημα που καθιστά τη συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης εξαιρετικά αμφίβολη.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη και τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Αρτέμη Αρτέμη, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι με το Διοικητή της ΚΤ συζητήθηκε η κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό τομέα, έγινε ενημέρωση για την πορεία του διαγνωστικού ελέγχου και τις προοπτικές ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών και συζητήθηκε το θέμα των κατόχων των αξιογράφων. Πρόσθεσε ότι την Τρίτη θα συναντηθεί με την ηγεσία της Λαϊκής Τράπεζας και μετά την ολοκλήρωση θα ενημερώσει για τις προοπτικές για επίλυση του προβλήματος για τους κατόχους αξιογράφων.


Ο κ. Ομήρου είπε επίσης πως εάν ισχύει ότι το ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απέχει πολύ από τις αρχικές εκτιμήσεις, δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά και μέγιστες απορίες και θα πρέπει να διενεργηθεί ενδελεχής έρευνα και εξονυχιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί το ακριβές ύψος του ποσού που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση..

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Ομήρου διαμήνυσε ότι οι τρίτοι και πρωτευόντως η Τουρκία πρέπει να ξεχάσουν ότι η δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία καθιστά ευάλωτη την Κύπρο και έτοιμο τον κυπριακό Ελληνισμό να συνθηκολογήσει σε λύση η οποία δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση του Ελληνισμού σε αυτά τα χώματα. Ο λαός, αν χρειαστεί, θα πει «όχι» και θα αντισταθεί σε κάθε απαράδεκτη νόθα λύση του Κυπριακού, είπε.

Αναμένουμε από τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ να κινηθεί προς την κατεύθυνση καταμερισμού ευθυνών στην υπαίτιο για τη διακοπή των απευθείας διαπραγματεύσεων Τουρκία και την υποχείρια τ/κ ηγεσία, είπε ο κ. Ομήρου και απαντώντας σε ερώτηση επανέλαβε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, έχει εκφύγει του ρόλου και της αποστολής του και θα έπρεπε να είχε ήδη ζητηθεί η αντικατάσταση του.

«Ο κ. Ντάουνερ δεν εκπροσωπεί το πνεύμα και το γράμμα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ούτε το πνεύμα και το γράμμα του καταστατικού χάρτη και επανειλημμένα περιέπεσε σε ολισθήματα και συνεπώς θα πρέπει για μια καινούργια προσπάθεια από πλευράς Γενικής Γραμματείας να υπάρξει μια αξιόπιστη προσωπικότητα η οποία να μπορεί να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ στο Κυπριακό», πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Με την είσοδο της πολιτικής στην τελική ευθεία των προεδρικών εκλογών, ο κ. Ομήρου κάλεσε το λαό να ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση για να μπει η Κύπρος σε μια νέα τροχιά εθνικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και συστρατευθεί σε πραγματική πανστρατιά, συμπαράταξη και κινητοποίηση στήριξης της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα.

Η υποψηφιότητα Λιλλήκα μπορεί να οδηγήσει έξω από τα σημερινά καταθλιπτικά αδιέξοδα και να θέσει την Κύπρο σε τροχιά εθνικής αναδημιουργίας σε προοδευτική κατεύθυνση, είπε ότι την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλληκα μπορούμε να ανοίξουμε όλοι μαζί ένα καινούργιο δρόμο προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ