2013-01-06 11:21:32
Φωτογραφία για ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (VIDEO)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και στην Ελλάδα, με χιλιάδες πιστούς να παρακολουθούν τις τελετές σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στη Χαλκίδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την τελετή βύθισης του Σταυρού στο λιμάνι, όπου ακούστηκαν φωνές αποδοκιμασίας εναντίον του. Παρόντες στην τελετή ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, και οι βουλευτές του νομού.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος.

Οι πρώτες εικόνες με την ζωντανή σύνδεση μας με τον Πειραιά

Στην Αθήνα ο αγιασμός έγινε στη Δεξαμενή, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Την τελετή παρακολούθησαν και η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίκεντρο και του φετινού εορτασμού φυσικά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, όπου με την δέουσα λαμπρότητα εψάλη η επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έριξε τον τίμιο σταυρό στον Κεράτιο Κόλπο.

ΑΠΕ/EΡΤ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απόλυτο σκοτάδι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απόλυτο σκοτάδι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ