2013-01-06 15:42:42
Φωτογραφία για Σουηδία, Βραζιλία και Τουρκία ενώνουν τις δυνάμεις τους
Οι Υπουργοί της Σουηδίας, της Βραζιλίας και της Τουρκίας, συναντήθηκαν το Σάββατο στην Σμύρνη, στα πλαίσια της 5ης Συνόδου των Πρέσβεων. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προκλήσεις που εγείρονται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ενώ παράλληλα επαίνεσαν και την πρόσφατη τριμερή πρωτοβουλία – δράση στην οποία μετέχουν.Πρόκειται για τη νέα δράση, που φέρει το όνομα «Τριμερής Αλληλεγγύη για την Οικοδόμηση της Ειρήνης».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu, μιλώντας για αυτή τη νέα πρωτοβουλία, σχολίασε ότι πρόκειται για μία απόφαση ανάπτυξης κοινής οπτικής σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τη συνεργασία Βραζιλίας και Τουρκίας στο ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν.

Ο Carl Bildt, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, τόνισε ότι η ακεραιότητα της Συρίας είναι τόσο σημαντική, όσο ο Λίβανος, το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν
. Παράλληλα, επαίνεσε την τουρκική κυβέρνηση για τις προσπάθειες αποφυγής καταστροφής στην Συρία. «Αυτό που έρχεται, ίσως είναι ακόμη πιο δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κρίση στην Μέση Ανατολή. Αναφορικά με την Ευρώπη, ο Bildt ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν απέτυχε και ούτε πρόκειται να αποτύχει. Σχολίασε ωστόσο, ότι μέχρι το 2014, ο κόσμος θα κυριαρχεί στην Ευρώπη, σε αντίθεση με την περίοδο του 1940, όπου η Ευρώπη κυριαρχούσε στον κόσμο.

Ο υπουργός εξωτερικών της Βραζιλίας, Antonio Patriota, έδωσε μεγάλη έμφαση στη συνεχή βελτίωση των διμερών σχέσεων Βραζιλίας και Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως στρατηγικές. Μίλησε επίσης και για το Παλαιστινιακό ζήτημα, σχολιάζοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να βοηθήσουν στην αλλαγή της κατάστασης. Χαρακτήρισε επίσης το Κουαρτέτο (διεθνές σώμα που συγκροτήθηκε από τις Η.Π.Α., τα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε και την Ρωσία), ως δυσλειτουργικό.

Αναφορικά με το άνοιγμα της χώρας του στα ενεργειακά ζητήματα, ο Patriota δήλωσε ότι σύντομα η Βραζιλία θα μπει στο club των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της ενέργειας, ως το τρωτό σημείο της Άγκυρας.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ