2013-01-08 20:19:02
Φωτογραφία για Κάθειρξη 17 ετών στη μητέρα που σκότωσε τον 7χρονο γιο της για το Κοράνι
Έπεσε η αυλαία στην δικαστική υπόθεση οικογενειακής βίας που συγκλόνισε την Βρετανία... με την καταδίκη της 33χρονης Σάρας Εγκε και την απαλλαγή του πατέρα για το φόνο του 7χρονου γιου τους, μέσα στο σπίτι τους στο Ποντκάνα του Κάρντιφ, τον Ιούλιο του 2010.

Η ινδικής καταγωγής μητέρα του παιδιού κυριολεκτικά το σκότωσε στο ξύλο και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σώμα του για να υποστηρίξει ότι πέθανε από τις φλόγες, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν το συμβάν. Μετά την αποκάλυψη, η δράστης ομολόγησε, αλλά κατόπιν ανακάλεσε αποδίδοντας την ομολογία στην πίεση που δέχθηκε από τον πατέρα και την οικογένειά του, ενώ ονόμασε τον ίδιο ως δράστη του φόνου.

Τελικά, ομολόγησε όχι μόνο την πράξη, αλλά και τις φρικτές λεπτομέρειες των τελευταίων στιγμών του παιδιού. Οπως είπε η ίδια «ανάπνεε σαν να κοιμόταν όταν τον άφησα ...΄ακόμη μουρμουρίζοντας τις ίδιες λέξεις ξανά και ξανά. Νόμιζα ότι απλώς κουράστηκε». Οταν επέστρεψε 10 λεπτά μετά, το παιδί έτρεμε στο πάτωμα και λίγο αργότερα εξέπνευσε.


Η Εγκε καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 17 χρόνια κάθειρξης για τον θάνατο του 7χρονου γιου της Γιασίν. Οπως είπε ο δικαστής κατά την ανακοίνωση της απόφασης, που προκάλεσε την κατάρρευση της, «είμαι πεπεισμένος ότι ήταν η αδυναμία του να μάθει το Κοράνι που προκάλεσε τον ξυλοδαρμό και τον θάνατό του ... την ημέρα του θανάτου του δεν τον στείλατε σχολείο για να αφοσιωθεί στην εκμάθηση του Κορανίου ... Είχε μάθει ήδη εδάφια, αλλά εκείνη την ημέρα σε κάτι δεν τα κατάφερε και αυτό προκάλεσε τον ξυλοδαρμό ... σκοτώσατε το γιο σας. Την ώρα του φόνου ήταν απροστάτευτος λόγω της ηλικίας του και της αδυναμίας του να προστατευτεί ... με τον φόνο του παραβιάσατε μία πολύτιμη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει και πρέπει να υπάρχει μεταξύ γονιού και παιδιού».

«Η βία που υπέστη ο Γιασίν δεν περιορίστηκε στην ημέρα του φόνου. Για τρεις μήνες τον χτυπούσατε συχνά με ένα ξύλινο γουδοχέρι και είμαι πεπεισμένος ότι του προκαλέσατε τεράστιο πόνο. Αυτή η μακρόχρονη βαρβαρότητα κορυφώθηκε την ημέρα του φόνου με μία απάνθρωπη επίθεση. Βάλατε φωτιά στο σώμα του, προσπαθώντας να αποφύγετε τις ευθύνες για όσα είχατε κάνει. ... Δέχομαι ότι ήσασταν μία αφοσιωμένη μητέρα που φρόντιζε τα παιδιά της. Εκτός από την εμμονή με το να μάθει ο Γιασίν [το Κοράνι] κάνατε πολλά εξαιρετικά πράγματα για να τον αναθρέψετε σωστά».

Η Εγκε στην πρώτη της κατάθεση υποστήριξε ότι ήταν ο πατέρας του παιδιού που ήταν υπεύθυνος για το θάνατό του. Ωστόσο η βρετανική δικαιοσύνη απάλλαξε τον πατέρα, οδηγό ταξί, από την κατηγορία ότι δεν εμπόδισε το έγκλημα, παρότι στα αρχεία υπάρχουν καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήδη από το 2003, πριν την γέννηση του άτυχου Γιασίν, αλλά και το 2007, όταν ήταν ήδη 1-2 ετών.

Ο Γιουσούφ Εγκε είπε από την πλευρά του ότι «η ανάμνησή μου από τον γιο μου είναι ότι ήταν ένα όμορφο μικρό αγόρι, ένα πολύ χαρούμενο αγόρι, με σεβασμό και ευγένεια. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να περιγράψω τα αισθήματα αγάπης για τον γιο μου. Τον αγαπούσαν όλοι όσοι τον γνώριζαν, λόγω της φύσης του και των γνώσεών του».

Ενας από τους δασκάλους αραβικών του Γιασίν, είπε σχετικά ότι «ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά που είχα ποτέ. Ο Γιασίν ήταν ένα παιδί που αγαπούσε τη μάθηση, ήταν πάντα χαρούμενος, πολύ καλός, ευφυής και ευγενικός».

Ο μικρός Γιασίν είχε γραφτεί σε ειδικό τμήμα του τοπικού τζαμιού ώστε να γίνει «χαφίζ», δηλαδή κάποιος που έχει αποστηθίσει το Κοράνι.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ