2012-03-27 10:35:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης δίνει διευκρινίσεις για τα διόδια και τις ιδιωτικές εταιρίες
Για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα επιτελους, γιατι παντου και τα παντα διεστρεβλωνονται, ειτε ηθελημένα, ειτε λογω αγνοιας των "δημοσιογράφων".

Και επειδη υπαρχουν πολλοί "καλοθελητες" που προσπαθουν εδω και χρονια να μας παρουσιασουν τους ιδιωτες και τις ιδιωτικες εταιριες ως υποκαταστατα των δημοσιων και κρατικων μηχανισμων ελεγχου και επιβολης προστιμων (τρανο παραδειγμα οι εταιριες των εργολαβων με τα διοδια που νομιζουν οτι εχουν το δικαιωμα να "επιβαλουν" να "κατασχουν", να "δεσμευουν" να "ελεγχουν" και χιλια αλλα δυο πραγματα), και γενικα να μας το παιξουν "αστυνομικοί", "εισαγγελεις", "ελεγκτές", κλπ κλπ, ξεκαθαρίζεται απαξ και δια παντος οτι:

Μια ιδιωτικη εταιρια:

1) δεν μπορει να "απειλησει" κανεναν και τιποτα για οποιοδηποτε "προστιμο", ή οπως αλλιως το ονομαζουν οι υπαλληλοι και οι ιδιοκτητες της εταιριας. Προστιμα επιβάλλουν μονο οι δημοσιες διωκτικες αρχες και οι ένστολοι κρατικοι υπαλληλοι. Αν νιωσει καποιος πολιτης οτι μια ιδιωτικη (ενας ιδιωτης) τον απειλει, καλει τον εισαγγελεα υπηρεσιας και οι εκπρόσωποι της ιδιωτικης εταιριας οδηγουνται στο αυτοφωρο για παραβαση ΠΚ και Συνταγματος, καθως και για αντιποίηση δημοσιας αρχης.


2) μια ιδιωτικη εταιρια δεν μπορει να "κατασχει" οποιοδηποτε περιουσιακο στοιχειο ενος πολιτη. Δεν εχει απο το νομο τετοια δικαιοδοσια (αλοιμονο να ειχαν οι ιδιωτες τετοια δυναμη) και οποιοι ισχυριζονται το αντιθετο, απλα προπαγανδιζουν τα προαναφερομενα, περι τροπου λειτουργιας αυτων των ιδιωτικων εταιριων στη μπανανια που ονομαζεται Ελλαδα.

3) μια ιδιωτικη εταιρια (ενας ιδιωτης) δεν μπορει να "δεσμευσει" τραπεζικους λογαριασμους, δεν εχει τετοια δυνατοτητα εκ του νομου και φυσικα δεν ειναι στις αρμοδιοτητες της, ουτε ειναι η δουλεια της, να "ερμηνευει" ή να "παρερμηνευει" νομους, διαταξεις κλπ. Η δουλεια της ειναι να συμμορφώνεται πληρως με τους νομους, τις διαταξεις και τους κανονισμους, και οπου δεν το κανει, απλα οι υπατιοι οδηγουνται φυλακη!

Γενικα:

1) Μη ψαρωνετε με τη κλασικη προπαγανδα και διαστρεβλωση των νομων και των διαταξεων, ετσι οπως παρουσιαζονται απο το εγχωριο (και σε συνεργασια με τους πολιτικους), εργολαβικο- τραπεζικο- εκδοτικο κυκλωμα. Διαδιδουν δηθεν οτι ενας ιδιωτης μπορει να επιβαλει προστιμα, να κανει ελεγχους, να δεσμευει λογαριασμους κλπ, μονο και μονο για να ψαρωνουν και να φοβουνται οι Ελληνες που ειναι πληρως ασχετοι με την υφισταμενη νομοθεσια και τα δικαιωματα τους, και τις υποχρεωσεις συμμορφωσης με τους νομους των ιδιωτικων εταιριων.

2) Μη σας μπερδευει αυτη η (απο μερους των ιδιωτικων εταιριων) προσπαθεια ταυτοποιησης ή/και υποκαταστασης των κρατικων μηχανισμων ελεγχου απο τους ιδιους και τους ιδιωτικους τους υπαλληλους. Οπως γραψαμε και πιο πανω, ο ιδιωτικος υπαλληλος δεν ειναι τιποτα! Ουτε εισαγγελεας ειναι, ουτε αστυνομικος, ουτε το ΣΔΟΕ, ουτε και εμεις δεν ξερουμε τι αλλο μπορουν να σκαρφιστουν για να τσεπωσουν τα διοδια.

Κατα τα αλλα, υπαρχει η αστυνομια και οι κατα τοπους εισαγγελιες, στους οποιους υποχρεουμαστε να αναφερουμε και να καταγγελουμε καθε περιστατικο ανομιας, αυθαιρεσιας, και παραβασης νομων και Συνταγματος, για να οδηγουνται οι παραβατες (ιδιωτικες εταιριες και ιδιωτικοι υπαλληλοι αυτων) πισω απο τα σιδερα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ