2013-01-14 19:51:03
Φωτογραφία για Εντοπισμός παράνομου σκάφους και σύλληψη του αλλοδαπού κυβερνήτη του στη Χίο μαζί με 17 λαθρομετανάστες
Εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «POSEIDON 2012», βόρεια της νήσου «ΠΑΝΑΓΙΑΣ» Οινουσσών, πολυεστερικό σκάφος... μήκους 7 μέτρων περίπου, με τουρκική σημαία, χωρίς όνομα και στοιχεία νηολογίου, το οποίο κινούνταν χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας εντός των χωρικών υδάτων με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο σκάφος από τα στελέχη του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι κυβερνήτης ήταν ένας 33χρονος αλλοδαπός, ενώ εντοπίστηκαν οκτώ (08) διάσπαρτα σωσίβια, αρκετά εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού, παιδικά παιχνίδια και γυναικεία αντικείμενα προσωπικής χρήσης.

Το σκάφος, το οποίο φέρει στην πλώρη του πολλά χτυπήματα, συνοδευόμενο από πλωτό περιπολικό κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Χίου.

Στην περιοχή των Οινουσσών, Παναγιάς καθώς και στη βορειοανατολική Χίο (Καρδάμυλα) διενεργήθηκαν περιπολίες στην ξηρά από στελέχη τοπικών Λιμενικών Αρχών με αρνητικά αποτελέσματα.


Μεσημβρινές ώρες σήμερα, παρεδόθησαν στη Λιμενική Αρχή Χίου από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων δεκαεπτά (17) μετανάστες στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΠΑΡΠΑΝΤΑ».

Από την προανάκριση, προέκυψε ότι οι παράνομοι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα έναντι τουρκικά παράλια με το ανωτέρω σκάφος και κυβερνήτη τον 33χρονο αλλοδαπό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ