2013-01-14 22:21:03
Φωτογραφία για Διαδηλώσεις στην Τυνησία
Χιλιάδες Τυνήσιοι διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στην ισλαμιστική κυβέρνηση της χώρας τους, στην επέτειο των δύο χρόνων από την ανατροπή του Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Περισσότεροι από... 8.000 διαδηλωτές, υποστηρικτές της κοσμικής αντιπολίτευσης, συγκεντρώθηκαν πέριξ του υπουργείου Εσωτερικών, επί της λεωφόρου Μπουργκίμπα στην Τύνιδα.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκονται η ανεργία και οι υψηλές τιμές, καθώς και η βία η οποία ασκείται από εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία.

Τα κεντρικά συνθήματα της διαμαρτυρίας ήταν «Ούτε φόβος, ούτε τρόμος, η εξουσία ανήκει στον λαό» και «Όχι στην επερχόμενη δικτατορία. Όχι στην θρησκευτική δικτατορία».

Το μετριοπαθές ισλαμιστικό Κόμμα Αναγέννησης (Ennahda) νίκησε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2011, ωστόσο κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι δεν έχει επιτύχει στόχους όπως η εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών και η εσωτερική σταθερότητα.

Στον ίδιο οδικό άξονα, 2.000 υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν για να εορτάσουν την δεύτερη επέτειο της επαναστατικής ανατροπής του Μπεν Άλι.

Δεν σημειώθηκαν ωστόσο αψιμαχίες μεταξύ των διαδηλωτών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ