2012-03-27 13:11:07
Φωτογραφία για Πανεπιστήμιο - ΑΤΕΙ Πάτρας: Μετέτρεψαν αυθαίρετα σε ομόλογα τα αποθεματικά τους λίγες ημέρες πριν τα κουρέψουν
Με «λουκέτο» απειλούνται άμεσα το Πανεπιστήμιο και το ΑΤΕΙ της Πάτρας, μετά την αποκάλυψη του «κουρέματος» των αποθεματικών τους.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν για το ΑΤΕΙ της Πάτρας η μείωση του αποθεματικού του φθάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Για αυθαίρετη ενέργεια που πλήττει βάναυσα την εκπαίδευση έκανε λόγο, μιλώντας στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Σ. Καπλάνης. Τα αποθεματικά του εκπαιδευτικού ιδρύματος έφταναν στα 7 εκατ. ευρώ και «εν μια νυκτί» έπεσαν στα 2 εκατ. ευρώ!

Αυτά τα χρήματα ήταν για να πληρωθούν προμηθευτές και έργα της προηγούμενης χρονιάς, αφού για το τρέχον έτος δεν έχει ακόμα εγκριθεί προϋπολογισμός, αφού δεν έχουν γίνει εκλογές για νέα διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καπλάνη, οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για τη λειτουργία του ΑΤΕΙ, αφού χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και με ψαλιδισμένα τα αποθεματικά του, είναι πολύ δύσκολο λειτουργήσει.


Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αφού και τα δικά του αποθεματικά έχουν «κουρευτεί» αυθαίρετα.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του πρύτανη Γ. Παναγιωτάκη στο patrastimes.gr, οι πληροφορίες δείχνουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, λίγες μόνο μέρες πριν ολοκληρωθεί το «κούρεμα», μετέτρεψε αυθαίρετα τα χρήματα του Πανεπιστημίου Πατρών σε ομόλογα, έτσι ώστε να τα μπορεί να τα περικόψει.

Σήμερα οι Πρυτάνεις θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να αποφασιστούν οι ενέργειές τους, ενώ ήδη η συνέλευση των Προέδρων των ΑΤΕΙ αποφάσισε το διήμερη συμβολική αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων για Πέμπτη και Παρασκευή, με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ