2013-01-16 16:40:03
Φωτογραφία για Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι το ευρώ έχει ανέλθει σε «επικίνδυνα υψηλά» επίπεδα. Αυτή την εβδομάδα, το κοινοτικό νόμισμα ξεπέρασε τα 1,34 δολάρια για πρώτη φορά από τον περσινό Φεβρουάριο.

Στις 12.43 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,77% έναντι του ιαπωνικού και διαμορφωνόταν στα 117,2300 γεν. Έναντι του αμερικανικού νομίσματος, το ευρώ σταθεροποιήθηκε σήμερα στα 1,3303 δολάρια, μετά την πτώση 0,9% που κατέγραψε χθες μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ.

Την Τρίτη, το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά 0,9% έναντι του δολαρίου και 3% έναντι γεν από την αρχή του έτους, εν μέσω αισιόδοξων προβλέψεων για έξοδο από την κρίση χρέους. Θετική ήταν και η επίδραση των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

«Φυσικά, το ευρώ έχει δυναμική, ωστόσο, η ευρωζώνη αντιμετωπίζει κίνδυνο ολίσθησης, δεδομένου ότι προβλέπεται ασθενική ανάπτυξη και παραμένει πάντα ο κίνδυνος η Ιταλία και η Ισπανία να μην πιάσουν τους στόχους για το έλλειμμα».


Το γεν, αντιθέτως, συνεχίζει την ανοδική του πορεία για δεύτερη συνεχή ημέρα. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχυόταν την ίδια ώρα κατά 0,63% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 88,2400 γεν/δολάριο.

«Η πτώση του γεν ήταν αρκετά απότομη μέχρι τώρα. Μετά από μια τόσο γρήγορη πτώση, εξίσου γρήγορη θα είναι και η ανάκαμψη. Κατά τη γνώμη μου, τα σχόλια του Ακίρα Αμάρι εντάσσονται στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για αποτροπή της υπερθέρμανσης της αγοράς», σχολιάζει στο Reuters ο Κιμιχίκο Τομίτα από την State Street στο Τόκιο. Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι η υπερβολική ανατίμηση του γεν μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την ιαπωνική οικονομία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σώσε τα χέρια σου από το κρύο!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σώσε τα χέρια σου από το κρύο!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ