2013-01-22 02:50:02
Φωτογραφία για 25.000 παιδιά πεινάνε στην Ελλάδα
Η είδηση ότι στο νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ) διεκομίσθη, από τη Λέρο, ένα βρέφος, ηλικίας μόλις 33 ημερών, σε κρίσιμη κατάσταση με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας αλλά και ασιτίας, έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη χώρα. Όμως, στην Ελλάδα της Τρόικας, του Μνημονίου, της “διάσωσης”, αυτή είναι μόνο μια ιστορία παιδιού που κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα, επειδή δεν έχει να φάει.

Σε ολόκληρη τη χώρα, το φαινόμενο υποσιτισμού παιδιών, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Και, σε αυτές, το υπουργείο Παιδείας, αλλά και ιδιώτες, «απαντούν» με συσσίτια. Δεκάδες καταγγελίες δασκάλων και καθηγητών κάνουν λόγο για λιποθυμίες παιδιών εξαιτίας της ασιτίας, ακόμη και περιστατικά όπου μαθητές κλέβουν από τους συμμαθητές τους το κολατσιό! Το υπουργείο Παιδείας, παραδέχεται πως 25.000 παιδιά υποσιτίζονται σε όλη την Ελλάδα και ότι κρούσματα υποσιτισμού έχουν παρουσιαστεί σε 100 σχολεία πανελλαδικά.


Αυτή, βέβαια, είναι η μισή αλήθεια. Γιατί στην πραγματικότητα, ο αριθμός δεν λέει την αλήθεια. Στις καταγεγραμμένες περιπτώσεις ασιτίας, θα πρέπει να προστεθούν (τουλάχιστον) άλλες τόσες. Παιδιών που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το σχολείο, ή παιδιών που σταματούν το σχολείο, ακριβώς για να μη λιποθυμήσουν στην τάξη. Είναι αυτή η Ελλάδα που θέλετε, κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα;

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, έχει αρχίσει η διανομή κουπονιών σίτισης ανά νομούς. Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών αναλαμβάνει να σιτίζει παιδιά στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία, που είναι υποσιτισμένα, ενώ η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» θα αναλάβει να ενισχύσει τις οικογένειες 2.000 παιδιών στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα σίτισης για άπορα παιδιά στα σχολεία, που αφορά περίπου 16.000 παιδιά σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί ταχύτατα, με σκοπό να καλύψει τον διπλάσιο αριθμό (άνω των 30.000) καθώς το πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Το βρέφος

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του βρέφους, ηλικίας μόλις 33 ημερών, που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, πριν γνωρίσει καν τον μάταιο τούτο κόσμο, ο παιδιάτρος του Νοσοκομείου Λέρου ενημερώθηκε για το περιστατικό το Σάββατο. Το μωράκι διεκομίσθη σε άσχημη κατάσταση, στα επείγοντα, με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας.

Αμέσως οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν σε όλες της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώνοντας ότι το βρέφος, εκτός από υποθερμία, υπέφερε και από ασιτία!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος γεννήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά.

Όπως γράφει το protothema.gr η μητέρα του βρέφους έμενε σε ξενοδοχείο στη Λέρο και βρέθηκε εκεί επειδή διατηρούσε σχέση με στρατιώτη που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο νησί. Πηγές αναφέρουν ότι η μητέρα είχε το βρέφος εντελώς παραμελημένο, ενώ σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι όχι μόνο δεν τάιζε αλλά «ξεχνούσε» ακόμη και να αλλάζει το νεογέννητο στο σώμα του οποίου εντοπίστηκαν πληγές Οι γιατροί ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και το βρέφος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βρέφος συνόδευσε η 24χρονη μητέρα του, έπειτα από σχετική έγκριση από την οικεία εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, παρά τη νοσηλεία του στην εξειδικευμένη πανεπιστημιακή Μονάδα το μωρό έχει πλέον παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια και η έκβαση της νοσηλείας του είναι αβέβαιη.

http://www.itabloid.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ