2013-01-22 23:00:35
Φωτογραφία για Ελεος...
Πλείστα όσα ερωτηματικά προκαλεί η σημερινή απόφαση των δύο οικονομικών εισαγγελέων να ασκήσουν ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της Αρχής.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποδέχθηκαν πλήρως τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑ Ζωής Γεωργαντά (για την οποία είχαν διατυπωθεί πολλά και ποικίλα σχόλια) και του Πάνου Καμένου. Αυτό το τελευταίο ερμηνεύθηκε από πολιτικούς κύκλους ως αποκάλυψη των πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων του κ. Πεπόνη.

Όπως, άλλωστε, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακαλύπτουν προβλήματα μόνο σε υποθέσεις που μπορούν, να συνδεθούν με το ΠΑΣΟΚ. Είναι περισσότερο προφανές ότι πρόκειται για σαφώς πολιτική ενέργεια, οι οποίοι ζητούν να εντοπιστούν και οι «ηθικοί αυτουργοί», κάτι που παραπέμπει ευθέως στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο στοχοποίησαν και στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».


Είναι επίσης προφανές ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κινούνται στη γραμμή του Πάνου Καμένου, που έχει με τη σειρά του, στοχοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, μέσω της ενοχοποίησης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκείνοι διοχέτευσαν στο «ΒΗΜΑ» και στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την «πληροφορία» ότι πίσω από ένα γυναικείο όνομα στη «λίστα Λαγκάρντ» κρύβεται… η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός «τη γλίτωσε» με την υπόθεση της «λίστας» διότι εκεί οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης που ζήτησαν αναζήτηση ποινικών ευθυνών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για αλλοίωση, με τη διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του, δεν ήταν εύκολο να διατάξουν την αναζήτηση του ηθικού αυτουργού που σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν άλλος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ οι δύο εισαγγελείς, που ζήτησαν άσκηση ποινικής δίωξης για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να επιβληθούν σκληρά μέτρα στην ελληνική κοινωνία. Άποψη εξόφθαλμα εξωφρενική, καθώς θεωρεί ότι κάποιοι είχαν προφανή σκοπό να φέρουν τους Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχιας ή λίγο πάνω από αυτό.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς είτε αγνοούν είτε προσποιούνται (ακόμα χειρότερα) ότι αγνοούν το γεγονός όταν το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, Νοέμβριο του 2010, τα αναθεωρημένα στοιχεία του ελλείμματος, τα μέτρα είχαν ήδη ληφθεί προ πενταμήνου, όταν η χώρα είχε ενταχθεί στο μνημόνιο. Αν εννοούν τη λήψη μέτρων με το δεύτερο μνημόνιο, πρόκειται για μέτρα ύψους 4,5 δις. Αλλά σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να κάνουν με τα πρόσφατα μέτρα που πήρε η τρικομματική κυβέρνηση, που φθάνουν στο ύψος των 18,5 δις;

Η άσκηση δίωξης, η οποία συγκέντρωσε τα πυρά του ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, από πλευράς πολιτικών κομμάτων, επικροτήθηκε (προς το παρόν τουλάχιστον) μόνο από τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς με τη σημερινή τους ενέργεια έρχονται σε αντίθεση με τη Βουλή, με τη Eurostat, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση και κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει, από τώρα, ποιες αρνητικές συνέπειες θα μπορούσε να φέρει στην ελληνική οικονομία. Είναι πρωτοφανές, πάντως, να ασκούνται ποινικές διώξεις για την άσκηση οικονομικής πολιτικής και να διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της χώρας.

Αν θα έπρεπε να ασκηθεί κάποια δίωξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς, θα ήταν εναντίον εκείνων, που τον Μάϊο του 2009 έλεγαν ότι το έλλειμμα ήταν 4,5% του ΑΕΠ, εκείνους που τον Σεπτέμβριο έλεγαν ότι είναι 6% και εκείνων που μαγείρευαν αποδεδειγμένα τα στοιχεία αυτά, τα οποία είχαν απορριφθεί από τη eurostat. Εκτός κι αν ο κ. Πεπόνης, παρέα με τον κ. Καμένο, γνωρίζει καλύτερα, απ΄ όλους, τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ας δούμε πως έρχονται σε αντίθεση οι οικονομικοί εισαγγελείς με όσους προαναφέρθηκαν:

1. Με τη Βουλή των Ελλήνων. Η Βουλή συζήτησε το θέμα και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία του ελλείμματος και έτσι δεν προχώρησε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Τι θα γίνει τώρα; Οι εισαγγελείς υποδεικνύουν στη Βουλή ότι έκανε λάθος και πρέπει να ανακινήσει το θέμα;

2. Με τη Eurostat, η οποία αποδέχθηκε τα στοιχεία της Ελλάδας (αυτά για τα οποία ζήτησαν ποινική δίωξη οι οικονομικοί εισαγγελείς) τα οποία και τα δημοσίευσε για τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος.

3. Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία ανακοίνωσε στις 26 Απριλίου 2012 την αποδοχή των στοιχείων από τη Eurostat, απαντώντας σε ελληνικό ερώτημα. Και μάλιστα είπε ότι η δημοσίευση των στοιχείων έγινε χωρίς καμία επιφύλαξη από τη Eurostat (η οποία, αν πιστέψουμε τους δύο εισαγγελείς, δεν ξέρει καλά τη δουλειά της). Επίσης είπε ότι τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν «τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών». Τι άλλο είπε η Κομισιόν; Ότι «κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ» και η Eurostat δημοσίευε τα ελληνικά στοιχεία με πολλές επιφυλάξεις. Κατόπιν αυτών δεν απομένει ο κ. Πεπόνης να ασκήσει ποινική δίωξη και κατά του επικεφαλής της Eurostat για …αποδοχή παραποιημένων στοιχείων και κατά του Μανουέλ Μπαρόζο για ηθική αυτουργία στην αποδοχή αυτή.

4. Με την τρικομματική κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι συνέταξαν τον Προϋπολογισμό του 2013 και το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, με βάση ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6% όσο, ακριβώς το υπολόγισε η ΕΛΣΤΑΤ και ο κ. Γεωργίου. Δεν μένει, επομένως, ύστερα και από αυτό οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης να ασκήσουν ποινική δίωξη και κατά του Αντώνη Σαμαρά και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών, διότι, αποδέχθηκαν το ύψος του ελλείμματος, έχοντας, προφανώς, δόλο να επιβάλουν στον ελληνικό λαό δυσβάστακτα μέτρα. ΕΛΕΟΣ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ