2013-01-23 10:17:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Δικάζονται στις 5 Φεβρουαρίου εφοριακοί της Α' Δ.Ο.Υ. για παθητική δωροδοκία
Την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας από κοινού αντιμετωπίζουν δύο εφοριακοί της Πάτρας, οι οποίοι στις 5 Φεβρουαρίου θα καθίσουν στο... σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2008 όταν ο τότε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Ανδρέας Μπενετάτος κατήγγειλε στην Αστυνομία πως προσήλθε στην Α’ Δ.Ο.Υ. για να κλείσει τα βιβλία του, προκειμένου να προχωρήσει σε κάποια επένδυση και οι δύο υπάλληλοι του ζήτησαν χρήματα για να προωθήσουν την υπόθεσή του.

Συγκεκριμένα όπως υποστήριξε η υπάλληλος και στη συνέχεια ο διευθυντής του ζήτησαν χρήματα για να μην του επιβάλλουν πρόστιμο. Ο ίδιος έκανε επώνυμη καταγγελία στην Ασφάλεια Πατρών και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, οι εφοριακοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Οι εφοριακοί αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε ζήτησαν χρήματα από τον φορολογούμενο για να κλείσουν υπόθεσή του.

Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή και χθες επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αλλά η δίκη διεκόπη λόγω της απουσίας ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων σε δικαστήριο στο Αγρίνιο.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ