2012-03-28 09:42:39
Τον σχηματισμό κυβέρνησης ΠαΣοΚ - ΝΔ μετά τις εκλογές αλλά και την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή με ποσοστό γύρω στο 6,5% βλέπει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης όπως είπε μιλώντας στον BHMA FM 99,5. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου έκανε την εκτίμηση ότι δεν θα πάρουν τα υψηλά ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις ενώ τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να μετέχει σε ενδεχόμενη μετεκλογική κυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ.
Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε «έκρηξη κοινωνικής συνοχής» τον Ιούνιο, με τα μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ που θα βρεθούν από περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ενώ προσέθεσε ότι δεν μετανιώνει για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη:
- Τι βλέπετε για την επόμενη μέρα των εκλογών;
«Όπως έχει δεσμευτεί το πράγμα από τον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Σαμαρά, με την υποταγή και την υπογραφή στο Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, αυτοί έχουν απομονωθεί σε άλλο δωμάτιο. Είναι οι από εδώ και οι από εκεί. Επομένως, αυτοί οι δύο θα πάνε μαζί. Πιστεύω ότι και οι δυο τους θα συμπληρώσουν τα 150 για να κάνουν την κυβέρνηση».
- Ο ΛΑΟΣ θα μπορούσε να μετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;
«Οχι, όχι. Δεν μπορούμε να μετάσχουμε. Είναι άλλη φιλοσοφία. Είναι άλλη προσέγγιση. Έχει να κάνει με την αδυναμία επικοινωνίας».
- Τι λέτε για τη Μέρκελ και τις δηλώσεις της.
«Το είχα πει. Μπλοφάρει η κυρία Μέρκελ. Ποιος ξέρει από εσάς πόκερ; Έχει ζευγάρι το πέντε και παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου. Δεν πρόκειται να φύγουμε από το ευρώ. Δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε. Ξεκάθαρες κουβέντες. Χθες βγήκε στο BBC η Μέρκελ και λέει «μα είναι δυνατό να πτωχεύει η Ελλάδα;.Βεβαίως, παραμύθιαζε η Μέρκελ την κυβέρνηση για να πάρουν τα μέτρα που εκείνη ήθελε και ως εκ τούτου η κυβέρνηση παραμύθιαζε τον κόσμο. Και τους έλεγα «παιδιά είναι λάθος. Πάμε πιο δυνατά. Πάμε με περισσότερες απαιτήσεις. Πάμε, μην τα δώσουμε όλα αυτά τα πράγματα». Και ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσα να παρακολουθήσω και δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω σε αυτή τη κατάσταση».
- Το έχετε μετανιώσει που μετείχατε στη κυβέρνηση Παπαδήμου;
«Δεν μετανιώνω που μπήκα στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Είχα δύο δυνατότητες: ή να αφήσω να γίνει ο Πετσάλνικος, εκείνη τη μέρα, Πρωθυπουργός και εναλλακτικά η Ελσα Παπαδημητρίου ή να πάω εκεί μέσα και να τους πω πάμε, σοβαρευτείτε. Εάν είχα αφήσει την Ελλάδα να πάει στα χέρια του Πετσάλνικου, σήμερα θα έπρεπε να απολογούμαι στην συνείδηση της ιστορίας της χώρας. Αυτό έκανα τότε και αυτή ήταν η δικιά μου συμμετοχή ή ακόμα αν μπορούσα να πω πολιτική θυσία».
- Γιατί επιτεθήκατε στη Χρυσή Αυγή;
«Βλέπω μια ασυλία. Βλέπω ένα σύστημα, το οποίο δίνει μια ασυλία σε κάτι το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δημιουργείται μια ενοχή. Ακούμε Χρυσή Αυγή. Τι είναι η Χρυσή Αυγή; Ας μας πει κάποιος. Η Χρυσή Αυγή έχει ένα έντυπο, το οποίο έχει, σχεδόν, μήνα παρά μήνα, στην πρώτη σελίδα το Χίτλερ, το Γκέμπελς, το αγκυλωτό σταυρό. Πρεσβεύει αυτά. Εχει μέσα ιστορία, το σατανισμό. Αν θέλεις να τους ψηφίσεις καλώς. Αλλά να ποιοι είναι αυτοί; Το να βάζουμε μια κουρτίνα και να δημιουργούμε καταστάσεις μύθου, νομίζω ότι είναι βλαπτικές. Έκανα, λοιπόν, αυτό που δεν έκαναν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι».
- Πώς εκτιμάτε το ότι αυτό το μόρφωμα χτυπάει την πόρτα της Βουλής;
«Είναι τέτοια απογοήτευση, είναι τέτοια η αηδία που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες από τα καμώματα εκείνων που κυβέρνησαν, που η απογοήτευση τους στέλνει σε ακραίες λύσεις. Δεν πάνε γιατί θέλουν κάνουν πρωθυπουργό τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Θέλουν να ρίξουν ένα χαστούκι στην εξουσία και πηγαίνουν σε ότι πιο ακραίο υπάρχει. Αυτή, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα. Κάνω έκκληση στον ελληνικό λαό. Όσο κι αν είναι πράγματι αναγκαίο να είναι θυμωμένος, την ημέρα της κάλπης μην ψηφίσει με θυμό. Να ψηφίσει με τη νόηση του, με το μυαλό του.Γιατί είναι μεγάλο λάθος να στείλουμε ένα κόσμο από απογοήτευση να πάει να φέρει στη Βουλή εκείνους οι οποίοι χαιρετάνε χιτλερικά. Εκείνοι οι οποίοι θα δώσουν στο Κοινοβούλιο ένα τελειωτικό χτύπημα που δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνει για να συνέλθε».
- Αρα θα πρέπει να υπάρξει μια διακομματική συναίνεση στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής
«Με γνωρίζετε από την εποχή της ΝΔ, ήμουν ένας βουλευτής, ίσως, της λαϊκής δεξιάς και μέχρι εκεί. Για φανταστείτε εγώ τι επίθεση δέχθηκα ως φασίστας και ακραίος από κάποιους καθόλη την πορεία μπορέσω να μπω στο Κοινοβούλιο και προσπαθούσα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Τώρα, λοιπόν, έχουμε το πραγματικό στοιχείο του χιτλερισμού και όχι εκείνα τα οποία προσπαθούσαν να αποδώσουν σε εμένα για να με αποκλείσουν. Και ουδείς ασχολείται. Και μου κάνει εντύπωση, τώρα καμία αναφορά; Λες και δεν υπάρχει θέμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εχω την αίσθηση ότι κάποιοι εξυπηρετούνται από την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, ενδεχομένως και της εισόδου της στη Βουλή προκειμένου να δημιουργήσουν δικές τους εξ αντανακλάσεως ανελίξεις. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Εγώ λοιπόν ,λέω στο κόσμο αυτοί είναι Αυτά πιστεύουν. Αν σας κάνουν πηγαίνετε. Αλλά εγώ ξέρω ότι ο πατέρας μου πολέμησε το ΄40 τον Χίτλερ. Δεν πήγε να σηκώσει το χέρι του μπροστά η αν άρει τη σβάστικα. Εγώ θέλω τη γαλανόλευκη κι όχι τη σβάστικα. Εάν κάποιοι θέλουν τη σβάστικα ωραία λοιπόν, κύριοι υπάρχει κόμμα. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει τη σβάστικα».
- Για τους αρχηγούς της ΕΠΕΝ
«Υπάρχει μια ιστορική συνέχεια. Ο κ Μιχαλολιάκος ήταν ο πρώτος αρχηγός της ΕΠΕΝ το 1984.Εν συνεχεία με απόφαση του Παπαδόπουλου καταργήθηκε ο Μιχαλολιάκος και στη θέση του ανέλαβε αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ ο κ Βορίδης. Από τότε υπήρξε και η κόντρα μεταξύ των δύο».
- Είναι η περίοδος με το τσεκούρι του κ Βορίδη;
«Όχι είναι ένα χρόνο πριν. Ο ένας έκανε τη Χρυσή Αυγή ο άλλος έκανε το Μέτωπο. Εχουν μια κοινή φύτρα. Ο ένας πήγε ακόμη πιο άκρα ο άλλος μπήκε μέσα στο πολιτικό σύστημα δι εμού για να καταλήξει σήμερα φιλελεύθερος υπουργός».
- Το έχετε μετανιώσει για το Βορίδη;
«Το να κάνω το καλό δεν τόχω μετανιώσει».
Ποια είναι η εικόνα που έχετε μπροστά σας για την επομένη ημέρα των εκλογών. Θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση;
«Θα έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Ή το αντίθετο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ο ι δύο μαζί πιστεύω ότι θα μπορέσουν να περάσουν τους 150 βουλευτές. Πιστεύω ότι θα έχουν πάνω από 150. Αρα αυτή θα είναι η κυβέρνηση. Αν θα αντέξει και πόσο θα αντέξει, γιατί αμέσως μετά έρχεται ο Ιούνιος, μετά μέτρα των 14 δις ευρώ - Μιλήσατε για κοινωνική έκρηξη
«Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη. Δεν θα αντέξει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει μια ελπίδα μήπως και γίνει κάτι στις εκλογές. Αυτό δεν θα γίνει. Υπάρχει δέσμευση. Έχουν υπογράψει αυτή την φράση την οποία εγώ απέκρουσα. Λέει κατά λέξη η φράση αυτή στην επιστολή προς την κα Λαγκάρντ : “οι αρχηγοί που υπογράφουν δεσμεύονται ότι όσο πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν πολιτική πέρα από τις διατάξεις του μνημονίου”. Αυτό τι σημαίνει. Οτι έχεις αυτό το μνημόνιο κι αυτό είναι που διαφυλάσσεις Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλουν το μνημόνιο κι όχι φυλλάδιο. Αρα πρέπει να τηρήσουν το μνημόνιο. Αλλά είναι μόνοι τους εκ των πραγμάτων. Από κει πέρα είναι τι σύνθεση θα έχει μέσα η Βουλή για να έχει αντοχές. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα μετέχει το ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση θα αφήσουμε τη χώρα να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση».
- Τι προβλέπεται για το κόμμα σας.
«Εγώ πρέπει να είμαι γύρω στο 6% με 6,5% αν κρίνω από τις δημοσκοπήσεις».
- Υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που σας βγάζουν 3% Παίζονται παιχνίδια;
«Βεβαίως. Οταν μετείχαμε στις ευρωεκλογές πήραμε 7,5%. Μου δίνανε 2,8% στις εθνικές εκλογές πήρα 5,7%.Ξέρω τα υπολογίζω. Ίσως κάποιοι να παίζουν διάφορα παιχνίδια. Ίσως κάποιοι άλλοι Να μην λαμβάνουν τον παράγοντα ενός κόμματος το οποίο δεν είναι συστηματικό. Πάντα όμως δεν με πιάνουν. Υπάρχουν τα στοιχεία. Δεν έχω κάποιο προβληματισμό. Απλώς εγώ θέλω περισσότερη δύναμη για να μπορεί η παρέμβασή μου να είναι πιο ουσιαστική την επόμενη μέρα».
- Στο προσκλητήριο του Σαμαρά θα λέγατε ναι και υπό ποιες προϋποθέσεις;
«Δεν νομίζω ότι αφορά εμένα. Οταν το έλεγε ήξερε ότι δεν πήγαινε για μένα το πράγμα. Μπορεί να μαζέψει την κυρία Μπακογιάννη. Η εάν θα πάει η κυρία Μπακογιάννη μόνη ή με τη συνοδεία της ή κάποιοι από αυτούς. Μπορεί να αφορά κάποιους απ αυτούς που είναι ουδέτεροι σ αυτό το χώρο Αλλά σίγουρα δεν αφορά εμένα και δεν θα μπορούσε να αφορά εμένα κατά κανένα τρόπο».
- Ο Καμμένος σας προβληματίζει όπου καταγράφει υψηλά ποσοστά
«Το έχουμε ξαναζήσει με το ΣΥΡΙΖΑ με το 20% που είχε φτάσει και μετά ήταν στο 2,8%. Το έχω ζήσει και με τον Αβραμόπουλο που ήταν στο 21% και μετά δεν κατέβηκε στις εκλογές. Έχω μια εμπειρία Χρειάζεται να υπάρχει μια εθνική συνέπεια. Οι σημαίες ευκαιρίας δεν έχουν πέραση. Εγώ κρατάω τη σημαία της Ελλάδας». I-Reporter
Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε «έκρηξη κοινωνικής συνοχής» τον Ιούνιο, με τα μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ που θα βρεθούν από περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ενώ προσέθεσε ότι δεν μετανιώνει για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη:
- Τι βλέπετε για την επόμενη μέρα των εκλογών;
«Όπως έχει δεσμευτεί το πράγμα από τον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Σαμαρά, με την υποταγή και την υπογραφή στο Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, αυτοί έχουν απομονωθεί σε άλλο δωμάτιο. Είναι οι από εδώ και οι από εκεί. Επομένως, αυτοί οι δύο θα πάνε μαζί. Πιστεύω ότι και οι δυο τους θα συμπληρώσουν τα 150 για να κάνουν την κυβέρνηση».
- Ο ΛΑΟΣ θα μπορούσε να μετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;
«Οχι, όχι. Δεν μπορούμε να μετάσχουμε. Είναι άλλη φιλοσοφία. Είναι άλλη προσέγγιση. Έχει να κάνει με την αδυναμία επικοινωνίας».
- Τι λέτε για τη Μέρκελ και τις δηλώσεις της.
«Το είχα πει. Μπλοφάρει η κυρία Μέρκελ. Ποιος ξέρει από εσάς πόκερ; Έχει ζευγάρι το πέντε και παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου. Δεν πρόκειται να φύγουμε από το ευρώ. Δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε. Ξεκάθαρες κουβέντες. Χθες βγήκε στο BBC η Μέρκελ και λέει «μα είναι δυνατό να πτωχεύει η Ελλάδα;.Βεβαίως, παραμύθιαζε η Μέρκελ την κυβέρνηση για να πάρουν τα μέτρα που εκείνη ήθελε και ως εκ τούτου η κυβέρνηση παραμύθιαζε τον κόσμο. Και τους έλεγα «παιδιά είναι λάθος. Πάμε πιο δυνατά. Πάμε με περισσότερες απαιτήσεις. Πάμε, μην τα δώσουμε όλα αυτά τα πράγματα». Και ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσα να παρακολουθήσω και δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω σε αυτή τη κατάσταση».
- Το έχετε μετανιώσει που μετείχατε στη κυβέρνηση Παπαδήμου;
«Δεν μετανιώνω που μπήκα στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Είχα δύο δυνατότητες: ή να αφήσω να γίνει ο Πετσάλνικος, εκείνη τη μέρα, Πρωθυπουργός και εναλλακτικά η Ελσα Παπαδημητρίου ή να πάω εκεί μέσα και να τους πω πάμε, σοβαρευτείτε. Εάν είχα αφήσει την Ελλάδα να πάει στα χέρια του Πετσάλνικου, σήμερα θα έπρεπε να απολογούμαι στην συνείδηση της ιστορίας της χώρας. Αυτό έκανα τότε και αυτή ήταν η δικιά μου συμμετοχή ή ακόμα αν μπορούσα να πω πολιτική θυσία».
- Γιατί επιτεθήκατε στη Χρυσή Αυγή;
«Βλέπω μια ασυλία. Βλέπω ένα σύστημα, το οποίο δίνει μια ασυλία σε κάτι το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δημιουργείται μια ενοχή. Ακούμε Χρυσή Αυγή. Τι είναι η Χρυσή Αυγή; Ας μας πει κάποιος. Η Χρυσή Αυγή έχει ένα έντυπο, το οποίο έχει, σχεδόν, μήνα παρά μήνα, στην πρώτη σελίδα το Χίτλερ, το Γκέμπελς, το αγκυλωτό σταυρό. Πρεσβεύει αυτά. Εχει μέσα ιστορία, το σατανισμό. Αν θέλεις να τους ψηφίσεις καλώς. Αλλά να ποιοι είναι αυτοί; Το να βάζουμε μια κουρτίνα και να δημιουργούμε καταστάσεις μύθου, νομίζω ότι είναι βλαπτικές. Έκανα, λοιπόν, αυτό που δεν έκαναν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι».
- Πώς εκτιμάτε το ότι αυτό το μόρφωμα χτυπάει την πόρτα της Βουλής;
«Είναι τέτοια απογοήτευση, είναι τέτοια η αηδία που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες από τα καμώματα εκείνων που κυβέρνησαν, που η απογοήτευση τους στέλνει σε ακραίες λύσεις. Δεν πάνε γιατί θέλουν κάνουν πρωθυπουργό τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Θέλουν να ρίξουν ένα χαστούκι στην εξουσία και πηγαίνουν σε ότι πιο ακραίο υπάρχει. Αυτή, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα. Κάνω έκκληση στον ελληνικό λαό. Όσο κι αν είναι πράγματι αναγκαίο να είναι θυμωμένος, την ημέρα της κάλπης μην ψηφίσει με θυμό. Να ψηφίσει με τη νόηση του, με το μυαλό του.Γιατί είναι μεγάλο λάθος να στείλουμε ένα κόσμο από απογοήτευση να πάει να φέρει στη Βουλή εκείνους οι οποίοι χαιρετάνε χιτλερικά. Εκείνοι οι οποίοι θα δώσουν στο Κοινοβούλιο ένα τελειωτικό χτύπημα που δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνει για να συνέλθε».
- Αρα θα πρέπει να υπάρξει μια διακομματική συναίνεση στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής
«Με γνωρίζετε από την εποχή της ΝΔ, ήμουν ένας βουλευτής, ίσως, της λαϊκής δεξιάς και μέχρι εκεί. Για φανταστείτε εγώ τι επίθεση δέχθηκα ως φασίστας και ακραίος από κάποιους καθόλη την πορεία μπορέσω να μπω στο Κοινοβούλιο και προσπαθούσα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Τώρα, λοιπόν, έχουμε το πραγματικό στοιχείο του χιτλερισμού και όχι εκείνα τα οποία προσπαθούσαν να αποδώσουν σε εμένα για να με αποκλείσουν. Και ουδείς ασχολείται. Και μου κάνει εντύπωση, τώρα καμία αναφορά; Λες και δεν υπάρχει θέμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εχω την αίσθηση ότι κάποιοι εξυπηρετούνται από την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, ενδεχομένως και της εισόδου της στη Βουλή προκειμένου να δημιουργήσουν δικές τους εξ αντανακλάσεως ανελίξεις. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Εγώ λοιπόν ,λέω στο κόσμο αυτοί είναι Αυτά πιστεύουν. Αν σας κάνουν πηγαίνετε. Αλλά εγώ ξέρω ότι ο πατέρας μου πολέμησε το ΄40 τον Χίτλερ. Δεν πήγε να σηκώσει το χέρι του μπροστά η αν άρει τη σβάστικα. Εγώ θέλω τη γαλανόλευκη κι όχι τη σβάστικα. Εάν κάποιοι θέλουν τη σβάστικα ωραία λοιπόν, κύριοι υπάρχει κόμμα. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει τη σβάστικα».
- Για τους αρχηγούς της ΕΠΕΝ
«Υπάρχει μια ιστορική συνέχεια. Ο κ Μιχαλολιάκος ήταν ο πρώτος αρχηγός της ΕΠΕΝ το 1984.Εν συνεχεία με απόφαση του Παπαδόπουλου καταργήθηκε ο Μιχαλολιάκος και στη θέση του ανέλαβε αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ ο κ Βορίδης. Από τότε υπήρξε και η κόντρα μεταξύ των δύο».
- Είναι η περίοδος με το τσεκούρι του κ Βορίδη;
«Όχι είναι ένα χρόνο πριν. Ο ένας έκανε τη Χρυσή Αυγή ο άλλος έκανε το Μέτωπο. Εχουν μια κοινή φύτρα. Ο ένας πήγε ακόμη πιο άκρα ο άλλος μπήκε μέσα στο πολιτικό σύστημα δι εμού για να καταλήξει σήμερα φιλελεύθερος υπουργός».
- Το έχετε μετανιώσει για το Βορίδη;
«Το να κάνω το καλό δεν τόχω μετανιώσει».
Ποια είναι η εικόνα που έχετε μπροστά σας για την επομένη ημέρα των εκλογών. Θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση;
«Θα έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Ή το αντίθετο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ο ι δύο μαζί πιστεύω ότι θα μπορέσουν να περάσουν τους 150 βουλευτές. Πιστεύω ότι θα έχουν πάνω από 150. Αρα αυτή θα είναι η κυβέρνηση. Αν θα αντέξει και πόσο θα αντέξει, γιατί αμέσως μετά έρχεται ο Ιούνιος, μετά μέτρα των 14 δις ευρώ - Μιλήσατε για κοινωνική έκρηξη
«Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη. Δεν θα αντέξει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει μια ελπίδα μήπως και γίνει κάτι στις εκλογές. Αυτό δεν θα γίνει. Υπάρχει δέσμευση. Έχουν υπογράψει αυτή την φράση την οποία εγώ απέκρουσα. Λέει κατά λέξη η φράση αυτή στην επιστολή προς την κα Λαγκάρντ : “οι αρχηγοί που υπογράφουν δεσμεύονται ότι όσο πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν πολιτική πέρα από τις διατάξεις του μνημονίου”. Αυτό τι σημαίνει. Οτι έχεις αυτό το μνημόνιο κι αυτό είναι που διαφυλάσσεις Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλουν το μνημόνιο κι όχι φυλλάδιο. Αρα πρέπει να τηρήσουν το μνημόνιο. Αλλά είναι μόνοι τους εκ των πραγμάτων. Από κει πέρα είναι τι σύνθεση θα έχει μέσα η Βουλή για να έχει αντοχές. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα μετέχει το ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση θα αφήσουμε τη χώρα να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση».
- Τι προβλέπεται για το κόμμα σας.
«Εγώ πρέπει να είμαι γύρω στο 6% με 6,5% αν κρίνω από τις δημοσκοπήσεις».
- Υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που σας βγάζουν 3% Παίζονται παιχνίδια;
«Βεβαίως. Οταν μετείχαμε στις ευρωεκλογές πήραμε 7,5%. Μου δίνανε 2,8% στις εθνικές εκλογές πήρα 5,7%.Ξέρω τα υπολογίζω. Ίσως κάποιοι να παίζουν διάφορα παιχνίδια. Ίσως κάποιοι άλλοι Να μην λαμβάνουν τον παράγοντα ενός κόμματος το οποίο δεν είναι συστηματικό. Πάντα όμως δεν με πιάνουν. Υπάρχουν τα στοιχεία. Δεν έχω κάποιο προβληματισμό. Απλώς εγώ θέλω περισσότερη δύναμη για να μπορεί η παρέμβασή μου να είναι πιο ουσιαστική την επόμενη μέρα».
- Στο προσκλητήριο του Σαμαρά θα λέγατε ναι και υπό ποιες προϋποθέσεις;
«Δεν νομίζω ότι αφορά εμένα. Οταν το έλεγε ήξερε ότι δεν πήγαινε για μένα το πράγμα. Μπορεί να μαζέψει την κυρία Μπακογιάννη. Η εάν θα πάει η κυρία Μπακογιάννη μόνη ή με τη συνοδεία της ή κάποιοι από αυτούς. Μπορεί να αφορά κάποιους απ αυτούς που είναι ουδέτεροι σ αυτό το χώρο Αλλά σίγουρα δεν αφορά εμένα και δεν θα μπορούσε να αφορά εμένα κατά κανένα τρόπο».
- Ο Καμμένος σας προβληματίζει όπου καταγράφει υψηλά ποσοστά
«Το έχουμε ξαναζήσει με το ΣΥΡΙΖΑ με το 20% που είχε φτάσει και μετά ήταν στο 2,8%. Το έχω ζήσει και με τον Αβραμόπουλο που ήταν στο 21% και μετά δεν κατέβηκε στις εκλογές. Έχω μια εμπειρία Χρειάζεται να υπάρχει μια εθνική συνέπεια. Οι σημαίες ευκαιρίας δεν έχουν πέραση. Εγώ κρατάω τη σημαία της Ελλάδας». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το γράμμα μιας 16χρονης: Γιατί και εγώ είμαι η Ελλάδα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ