2013-02-01 20:18:02
Φωτογραφία για Άλλοι 906 παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους
Άλλοι 960 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών. Ειδικότερα, 454 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (116 άτομα), την Αλβανία (58 άτομα), την Κίνα (57 άτομα), το Ιράκ (46) και την Αλγερία (41 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές και εθνικές πτήσεις charter από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ οι υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Επιπλέον το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος 2013) η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 506 αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ).

Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 έχουν επιστρέψει στις χώρες τους 6.972 παράνομοι μετανάστες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ