2013-02-03 00:48:03
Φωτογραφία για tromaktiko: Ο λάθος τρόπος να οδηγείς το ποδήλατο στον πάγο
Αναβρασμός επικρατεί στη σχολική κοινότητα, σε όλη την Κρήτη, μετά τις "περίεργες" ερωτήσεις που θέτει το Υπουργείο Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων, στο πλαίσιο τακτικής έρευνας.

Οι διευθυντές, που καλούνται κάθε μήνα να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να υποβάλλουν τις επισημάνσεις τους σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων, την Παρασκευή κλήθηκαν να παραθέσουν στοιχεία για το εμβαδό των σχολικών αιθουσών του κάθε σχολείου, αλλά και ... πόσους μαθητές χωράει κάθε τάξη! Κι αυτό "δίνοντας" σε κάθε μαθητή - σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου - χώρο 1,5 τ.μ. για κάθε μαθητή. Είναι αρκετός ο χώρος αυτός; Απλώς υπογραμμίζεται ότι τη δεκαετία του '80 για τα νηπιαγωγεία η σχετική οδηγία αφορούσε 1,85 τ.μ. για νήπια.

Οι "ύποπτες" ερωτήσεις έχουν θορυβήσει, όπως είναι λογικό, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ στα σχολεία υφέρπουν φήμες που κάνουν λόγο για λουκέτα στα σχολεία ή στην καλύτερη περίπτωση συγχωνεύσεις σχολείων, στο πλαίσιο της περικοπής εξόδων.


Αν περισσότεροι μαθητές στοιβαχθούν σε μια τάξη με ένα εκπαιδευτικό, τότε και θα περιοριστεί το κόστος λειτουργίας των σχολείων και τα κενά εκπαιδευτικών θα εμφανίζονται μικρότερα στον αριθμό. Όσο για την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας ... αυτή είναι μια άλλη ιστορία, και μάλλον αποτελεί πολυτέλεια στον καιρό του Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Ζαχαρία Καψαλάκη, δεν έχει αποσαφηνιστεί για ποιο λόγο το υπουργείο ζητά αυτές τις πληροφορίες, ενώ οι συζητήσεις και οι υποψίες "φουντώνουν". "Το παρακολουθούμε με προσοχή" λέει με επιφύλακη ο κ.Καψαλάκης.

http://www.cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ