2013-02-04 21:08:23
Φωτογραφία για Αφεντικό... Ολυμπιακός!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 72-67 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και καθάρισε... μια και καλή με την κορυφή της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας σε όλη τη διαδρομή των πλέι οφ.

Στις 11 αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει να  υποστεί τρεις ήττες και σ' αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός να έχει το απόλυτο, για να ανατραπεί το σκηνικό στην κορυφή.

"Εσπασαν" τα καλάθια από τα 6,75μ. (5/23) οι πράσινοι, που επιθετικά δεν πήραν βοήθειες (το αντίθετο...) από Μπανκς, Ούκιτς, Καπόνο, Γκιστ και Μπράμος. Λο, Περπέρογλου και Σπανούλης οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού.

Α Γ Ω Ν Α Σ: Μπάσκετ εκτός... λογικής ντέρμπι παίχτηκε στη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, υπό την έννοια ότι οι δύο ομάδες δεν έδειξαν τη -συνήθως επιβεβλημένη για τέτοιου είδους αγώνες- προσοχή στην άμυνα, κάτι που μαρτυρά και το υψηλό επιμέρους σκορ (20-22).


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά και το εξαργύρωσε με προβάδισμα επτά πόντων στο 3.30" (11-4). Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με τον Πρίντεζη (7π. σ' αυτό το διάστημα), ο οποίος πρωταγωνίστησε στο ερυθρόλευκο επιμέρους σκορ 13-3 για την προσπέραση και το 17-14 τρία λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου. Με τον Σχορτσανίτη να μπαίνει στο παρκέ και εκτός από πόντους (5π.) να φορτώνει και τον Σερμαντίνι με δύο φάουλ, το Τριφύλλι ανέκτησε το προβάδισμα (20-22).

Στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου το μοτίβο του αγώνα ήρθε πιο... κοντά στα κυβικά του ντέρμπι, καθώς "έσφιξαν" οι άμυνες. Κυρίως αυτή του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν μόλις 11 πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας για πρώτη φορά αέρα πέντε πόντων (38-33), χωρίς να έχουν πληρώσει την κακή εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη (1/8 σουτ και 4/6 βολές). Η ζημιά θα μπορούσε να ήταν μικρότερη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για φάουλ "εντός" χρόνου του Παπανικολάου (θα ήταν το 3ο) σε προσπάθεια του Γκιστ στο φινάλε του ημιχρόνου.

Από την εκκίνηση της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός φρόντισε να βάλει ισχυρές βάσεις νίκης, πιάνοντας... δουλειά από τα 6,75μ. (μόλις στα 2/8 στο ημίχρονο). Με τρία "κολλητά" τρίποντα από τους Λο, Σπανούλη και Παπανικολάου (τα δύο στην εκπνοή των 24"), οι γηπεδούχοι πήγαν για πρώτη φορά στο +8 (49-41), το οποίο επί της ουσίας ήταν +12 αν συνυπολογίσουμε και το... μαξιλαράκι των τεσσάρων πόντων από το ματς του πρώτου γύρου. Το Τριφύλλι, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο -10 (56-46 στο 27') κι ότι ο Μπανκς... δημιούργησε εσωτερική "διαμάχη" με τον Αργύρη Πεδουλάκη, κατάφερε να κρατήσει την επαφή με το σκορ (58-52) στο κλείσιμο της περιόδου.

Οπως ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε το 4ο, δηλαδή με τον Ολυμπιακό να επαναφέρει την τιμή της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο (62-52) και τον Παναθηναϊκό να τη μαζεύει άμεσα (62-56), μένοντας ζωντανός στο κυνήγι της νίκης και υπό προϋποθέσεις στο κυνήγι του +5, αν και πλέον η κλεψύδρα άδειαζε υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα φρόντισαν να... σβήσουν κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού για την ανατροπή, καθώς κατάφεραν όχι απλώς και μόνο να στείλουν τη διαφορά κοντά στους 10π., αλλά αυτή τη φορά να την παγιώσουν σ' αυτά τα επίπεδα και να πάρουν τη νίκη χωρίς να αγχωθούν στο φινάλε.
sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ