2013-02-20 12:25:35
Φωτογραφία για Ο Πιστόριους μπήκε πυροβολώντας στο μπάνιο!
Ο Οσκαρ Πιστόριους έφθασε σήμερα στο δικαστήριο για τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθεί εάν θα απελευθερωθεί με εγγύηση, τη στιγμή που όλοι περιμένουν να μάθουν περισσότερα για τις συνθήκες του θανάτου της Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο αστυνομικός ερευνητής Hilton Botha περιγράφει αυτή την ώρα όλα όσα αντίκρισε από την ώρα που μπήκε μέσα στο σπίτι του Πιστόριους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με το που πέρασε την πόρτα είδε μπροστά του το πτώμα της Ρίβα. Στο σημείο βρέθηκε και ο αδερφός του δράστη μαζί με έναν δικηγόρο, οι οποίοι έψαχναν για ντοκουμέντα αλλά και ένα συγκεκριμένο στικάκι με offshore λογαριασμούς. «Υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο στην κουζίνα αλλά δεν υπήρχε κλειδί. Τότε φωνάξαμε κλειδαρά για να το ανοίξει» είπε ο αστυνομικός ερευνητής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Πιστόριους είχε offshore λογαριασμούς αλλά και ένα σπίτι στην Ιταλία.


Και συνεχίζει: Η Ρίβα πυροβολήθηκε σε τρία σημεία ενώ φορούσε τα ρούχα της. Στο κεφάλι δεξιά ακριβώς επάνω από το αφτί, στον δεξί ώμο αλλά και στο ισχίο.

«Μέσα στο μπάνιο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχω περισυλλέξει, και άλλα δύο Blackberries» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι ο Πιστόριους την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο μπάνιο.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται αυτή την ώρα στο δικαστήριο, η αστυνομία πιστεύει ότι η Ρίβα δεν βρισκόταν τελικά καθισμένη στην τουαλέτα του μπάνιου (καθώς χτυπήθηκε στο δεξιό ώμο της), αλλά ο Πιστόριους μπήκε μέσα στο λουτρό πυροβολώντας και ψάχνοντας για εκείνη. Η Ρίβα κρυβόταν στη δεξιά πλευρά.

Ο δικαστής ζητά τώρα ακριβές σχεδιάγραμμα από το μπάνιο της οικίας που να αποδεικνύονται αυτοί οι ισχυρισμοί και δίνει διορία μισής ώρας για να φτιαχτεί και να τοποθετηθεί προτζέκτορας ώστε να δουν όλοι την κάτοψη του σπιτιού.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης ωστόσο αναφέρει ότι έχει ήδη δώσει ένα πλάνο στον δικαστή, Nair.

Ο Πιστόριους έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, κρατά το κεφάλι χαμηλωμένο και δείχνει να βασανίζεται.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η προδικαστική αυτή ακροαματική διαδικασία είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδε νωρίτερα ο Guardian η ακρόαση καθυστέρησε, λόγω του ότι ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να μπει σε τάξη το πλήθος των φωτογράφων και των δημοσιογράφων που βρίσκονται εκεί για να καταγράψουν όλα όσα θα ακουστούν στην νέα δίκη. Οι συγγενείς του βρίσκονται ξανά εκεί στα πίσω καθίσματα για να τον στηρίξουν.

Χθες, μέσω του συνηγόρου του, ο Οσκαρ Πιστόριους περιέγραψε πώς σκότωσε τη φίλη του, κατά λάθος, εκλαμβάνοντάς την για διαρρήκτη, όταν εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, πυροβόλησε τέσσερις φορές στο σκοτάδι μέσα από την πόρτα του μπάνιου πριν καταλάβει το σφάλμα του. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε να σπάσει την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ για να βοηθήσει το θύμα του, που ξεψύχησε στα χέρια του.

Η κατηγορούσα αρχή δεν πιστεύει αυτόν τον ισχυρισμό και θεωρεί ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ζευγάρι είχε σφοδρό καυγά τις ώρες πριν από το δράμα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Οσκαρ Πιστόριους για ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Ο Οσκαρ Πιστόριους έφθασε στο δικαστήριο σήμερα, δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο διαγκωνίζονται για μία θέση στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τη στιγμή που ο Τύπος της Νότιας Αφρικής περιορίζεται σε μία περιγραφική παρουσίαση της χθεσινής συνεδρίασης, η εφημερίδα The Times αποκαλύπτει ότι είναι πιθανός ο αποκλεισμός του Οσκαρ Πιστόριους από τις αθλητικές διοργανώσεις, εάν αποδειχθεί ότι έπαιρνε στεροειδή αναβολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Τύπο, κατά την έρευνα στην κατοικία του Πιστόριους βρέθηκαν ύποπτα κουτιά και σύριγγες. Η χρήση στεροειδών μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εκρήξεις βίας.

Η Ρίβα Στέενκαμπ, 29 ετών, ενταφιάσθηκε χθες στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Δείτε το μπάνιο που σκοτώθηκε η Ρίβα

Μέσα σε αυτό το πέτρινο υπερπολυτελές μπάνιο του Όσκαρ Πιστόριους παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας.

Οι αρχές της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να συνθέσουν το παζλ του θανάτου του 30χρονου μοντέλου από τα πυρά του χρυσού παρολυμπιονίκη εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail οι δημόσιοι κατήγοροι θεωρούν πως η Στέενκαμπ είχε παγιδευτεί στο μπάνιο προσπαθώντας να κρυφτεί από τον Πιστόριους, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως η σύντροφός του χρησιμοποιούσε το μπάνιο όταν σηκωνόταν από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρώτη φωτογραφία από τη σημερινή δίκη (Guardian) - Ενημέρωση στα media από δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν επιφορτιστεί με την ενημέρωση των δημοσιογράφων

Εικόνα μέσα από το δικαστήριο αυτή την ώρα

Πηγή: protothema
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ