2013-02-20 21:26:03
Φωτογραφία για Για τα μπλόκα συζήτησαν Σαμαράς-Τσαυτάρης
Το πρόβλημα των κινητοποιήσεων των αγροτών και ταυτόχρονα η πρόοδος στην υλοποίηση του πακέτου των έντεκα μέτρων, τα οποία αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση, ήταν πρώτα στην ατζέντα της συνάντησης, που είχαν σήμερα... στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Το θέμα θα απασχολήσει, τις επόμενες ημέρες, και τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες άλλων υπουργείων, όπως των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Εργασίας, όπου υπάρχουν θέματα συναρμοδιότητας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς, την καταβολή της ενίσχυσης «de minimis», την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κλπ, ώστε η κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για την εκτόνωση της κατάστασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να ενημερωθεί και για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), μετά τη συμφωνία του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, καθώς και για τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία τελικά «κλείδωσαν» για την ελληνική γεωργία.

Αναλυτική ήταν η ενημέρωση του πρωθυπουργού και για την απλοποίηση της οργανωτικής δομής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του νέου οργανογράμματος.

Ο κ. Χαρακόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Παρουσιάσαμε στον πρωθυπουργό την πορεία υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και λάβαμε οδηγίες για την ταχύτερη επίλυση των ανοιχτών εκκρεμοτήτων που έχουμε».
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ