2013-02-22 13:30:37
Φωτογραφία για Επέστρεψαν τα χαμόγελα στη Red Bull
Έπειτα από μια δύσκολη μέρα λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας που ταλαιπώρησαν την RB9, τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ομάδα της Red Bull.

O Mark Webber πήρε τη σκυτάλη από τον Sebastian Vettel και κατάφερε να καλύψει 108 γύρους και σχεδόν 497 χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της RB9 στη Βαρκελώνη.

«Είχαμε μία καλή ημέρα, μάθαμε πολλά και τα τελικά συμπεράσματα είναι θετικά», σχολίασε ο έμπειρος Αυστραλός και πρόσθεσε: «Σε γενικές γραμμές το μονοθέσιο λειτούργησε ομαλά και συλλέξαμε ξανά μεγάλο όγκο δεδομένων ώστε να αναλυθούν από τους συνεργάτες μας πίσω στο εργοστάσιο. Θα θέλαμε να καλύψουμε πολλά χιλιόμετρα σε στεγνό οδόστρωμα και αύριο αλλά όλα δείχνουν πως αυτό δεν θα συμβεί, περιμένουμε βροχή. Όπως συνήθως συμβαίνει στις δοκιμές, γίνεται συζήτηση για τις ισορροπίες δυνάμεων αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα. Υπάρχουν κάποια γρήγορα μονοθέσια αλλά είναι ακόμα χειμερινές δοκιμές εξέλιξης άρα είναι δύσκολο να πούμε αν κάποιος είναι καλύτερος κάποιου άλλου, ειδικά με τη τόσο μεγάλη πτώση στην απόδοση των ελαστικών
. Χάνεις τέσσερα ή και πέντε δευτερόλεπτα στη πορεία ενός stint άρα είναι δύσκολο να κρίνουμε ποιος βρίσκεται που. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε, να εξελίσσουμε το μονοθέσιό μας και να έχουμε όλη μας τη προσοχή στραμμένη στον πρώτο αγώνα».

O συντονιστής μηχανολογίας, Andy Damerum δήλωσε από την πλευρά του: «Μετά τα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε χθες, είχαμε μία άκρως ικανοποιητική μέρα. Το μονοθέσιο μας ήταν αξιόπιστο και καλύψαμε όλο το πρόγραμμά μας. Το πρωί επικεντρωθήκαμε σε κάποια πράγματα που θέλαμε να δοκιμάσουμε, ενώ το απόγευμα, κάναμε προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων, επιδιώκοντας να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την απόδοση και συμπεριφορά των ελαστικών. Είναι δύσκολος τομέας, ειδικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες που είχαμε σήμερα – σύνηθες πρόβλημα τέτοια εποχή στη Βαρκελώνη. Συνήθως στη πορεία της σεζόν δεν συναντάμε τέτοιες θερμοκρασίες, ίσως ενδεχομένως στο Nürburgring, το Silverstone ή το Spa. Όποιες πληροφορίες λοιπόν συλλέξουμε, θα είναι πολύτιμες. Για αύριο ο καιρός δεν δείχνει ενθαρρυντικός – προβλέπεται κακοκαιρία, άρα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα είναι οι συνθήκες και αναλόγως θα κινηθούμε».

Ο Mark Webber θα παραμείνει στο τιμόνι της Infiniti Red Bull Racing RB9 και την τελευταία ημέρα του τεστ της Καταλονίας.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ – ΗΜΕΡΑ 3

Οδηγός: Mark WebberΜονοθέσιο: RB9Γύροι: 84Καλύτερος χρόνος: 1:23.024Μήκος πίστας: 4.655kmΤαχύτερος γύρος: F. Alonso (1:21.875)

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ