2013-02-23 01:09:02
Φωτογραφία για Εικόνες ντροπής στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού
Η Κνωσός, το στολίδι της Κρήτης, ένα μνημείο που αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες, βρίσκεται... σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχει αφεθεί από την Πολιτεία να ρημάζει

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ν. Κρήτη", την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού που είναι ένας από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα μνημειακούς χώρους πανελλαδικά, αλλά και ένα μνημείο παγκόσμιας σπουδαιότητας, το κράτος αδιαφορεί αφήνοντας τον να ρημάζει.

Εδώ και χρόνια υπάρχει αδιαφορία για τη συντήρηση των υποδομών, με συνέπεια εικόνες ντροπής να ταξιδεύουν σ' όλο τον κόσμο.

Διάδρομοι ξύλινοι που έχουν σαπίσει με το χρόνο και που περιμένουν την άμεση αντικατάστασή τους εδώ και χρόνια, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στους πολίτες που διασχίζουν τους διαδρόμους υποχρεωτικής πορείας που συνδέουν τον ένα χώρο με τον άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ένα μικρό τμήμα διαδρόμου αντικαταστάθηκε πρόσφατα, την ώρα που ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι και για τους υπόλοιπους.


Πρόκειται για μια κατάσταση αν μη τι άλλο εξωφρενική, μιας και την ώρα που η Κνωσός εκπέμπει σήμα κινδύνου, το κράτος συνεχίζει να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, που είναι από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα πανελλαδικά.

«Να βελτιωθεί η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού»

Tην ανάγκη για την βελτίωση της εικόνας του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, επισημαίνει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού ακτινοβολεί διεθνώς, υπάρχει αδιαφορία εδώ και χρόνια για τη συντήρηση των υποδομών, με συνέπεια εικόνες ντροπής να ταξιδεύουν μέσω του φωτογραφικού φακού της εφημερίδας «Ν. Κρήτη» σ' όλο τον κόσμο.

Διάδρομοι ξύλινοι που έχουν σαπίσει με το χρόνο και που περιμένουν την άμεση αντικατάστασή τους εδώ και χρόνια, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στους πολίτες που διασχίζουν τους διαδρόμους υποχρεωτικής πορείας που συνδέουν τον ένα χώρο με τον άλλο.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα μόνο ένα μικρό τμήμα διαδρόμου αντικαταστάθηκε πρόσφατα, την ώρα που ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι και για τους υπόλοιπους.

Επειδή, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στην Κνωσό τη βελτίωση της εικόνας του μνημείου και φυσικά της προστασίας του, δεν απαιτούνται μεγάλες χρηματοδοτήσεις

Επειδή ο Τουρισμός αποτελεί σημαντικό τομέα της οικονομίας μας και τα αρχαιολογικά μνημεία, η μεγάλη και σπουδαία κληρονομιά μας και

επειδή το κράτος εισπράττει εκατομμύρια ευρώ από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, αφού αποτελεί έναν από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα μνημειακούς χώρους πανελλαδικά.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Τι προτίθεστε να πράξετε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και των ελλείψεων που έχουν καταγραφεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, προκειμένου αυτός να παρουσιάσει και πάλι μια εικόνα αντάξια της σπουδαιότητας του;»
creteplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ