2013-02-24 16:29:03
Φωτογραφία για Ο μεγάλος Ρώσος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός Αλεξέι Γκέρμαν μάς άφησε στα 75 του
Ο διάσημος Ρώσος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και σεναριογράφος Αλεξέι Γκέρμαν, τιμημένος με τον τίτλο του Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας, πέθανε στην Αγία Πετρούπολη την Πέμπτη, μετά από βαριά ασθένεια, στα 75 του χρόνια.

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, Αλεξέι Γκέρμαν, γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1938, στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη). Η πιο γνωστή ταινία του, η οποία τον έκανε διάσημο είναι η "Δίκη στο Δρόμο". Η ταινία ήταν απαγορευμένη για 25 χρόνια κι είχε τεθεί στο αρχείο του Σοβιετικού Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ κυκλοφόρησε ελεύθερα επί εποχής Γκορμπατσόφ. Άλλες ταινίες του και οι διεθνώς αναγνωρισμένες "Χρουσταλιόφ, το αυτοκίνητό μου!", "Ο φίλος μου ο Ιβάν Λαπσίν" και "Είκοσι μέρες χωρίς πόλεμο".

Κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής του καριέρας, πολλά έργα του κρίθηκαν, πάντως, αντίθετα με την επίσημη άποψη και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην παραγωγή των ταινιών, όπως υπενθυμίζει το rbth.gr.

Ο Αλεξέι Γκέρμαν εργάστηκε μαζί με το διάσημο Σοβιετικό σκηνοθέτη Γκεόργκι Τοφστονόγκοφ, ενώ κατόπιν ήταν ο βασικός σκηνοθέτης του κινηματογραφικού στούντιο της "Λενφίλμ".

Από το 2010 ήταν πρόεδρος του κινηματογραφικού φεστιβάλ "Διεθνές Κινοφόρουμ της Αγίας Πετρούπολης". Ο Γκέρμαν κινηματογραφούσε με μοναδικό τρόπο, που προσέγγιζε το ντοκιμαντέρ, σε ασπρόμαυρο φιλμ.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γροθιά στον (κατε)στημένο (vid)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γροθιά στον (κατε)στημένο (vid)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ