2013-02-24 21:29:03
Φωτογραφία για Ο Αλβανός Σουκούρ και η αντίδραση Ερντογάν
Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας και νυν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, με δηλώσεις του στο Πανεπιστήμιο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, είχε τονίσει χαρακτηριστικά "Εγώ είμαι Αλβανός. Στην πραγματικότητα, αν το δείτε από αυτήν την πλευρά, εγώ δεν είμαι Τούρκος. Όμως σ' αυτά τα χώματα έφαγα ψωμί".

Ο Ερντογάν δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Σουκούρ "στήθηκε" στον τοίχο για τις δηλώσεις αυτές και με σχετική του τοποθέτηση, υποστήριξε: "Κανείς να μην βγει μπροστά μας, επαιρόμενος για τον τουρκισμό ή τον κουρδισμό του. Αλβανός. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που βάλαμε τον κάθε είδους εθνικισμό κάτω από τα πόδια μας. Και ο Μεχετ Ακίφ, ο ποιητής του τουρκικού εθνικού ύμνου ήταν Αλβανός.

Τι σημαίνει αυτό ότι αποκλείεται από τον τουρκισμό; Ο αδελφός μας Χακάν Σουκούρ είναι ένας Αλβανός που φόρεσε τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον την φανέλα της εθνικής μας ομάδας. Είναι παιδί αυτού του έθνους.

Χωρίς να ντρέπονται, θέλουν να αποβάλλουν τον Χακάν και να τον θέσουν εκτός τουρκισμού. Ο Χακάν, με τα γκολ που πέτυχε έγινε ιστορία, με την εθνική φανέλα έγινε ιστορία".

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάτρα: Εξαφανίστηκε 79χρονος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάτρα: Εξαφανίστηκε 79χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ