2012-03-30 16:49:05
Φωτογραφία για «Αντάρτικο» στην Αστυνομία με παραιτήσεις και μεταθέσεις στην Κύπρο
Άνω-κάτω η ηγετική πυραμίδα της Αστυνομίας με αφορμή τις πρόσφατες προαγωγές αλλά και τις αξιολογήσεις τριών ανώτερων αστυνόμων.

Ένας αξιωματικός με καίριο πόστο έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του, ενώ τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές έχουν θέσει τις μεταθέσεις τους στη διάθεση του Αρχηγού Αστυνομίας. Οι αναταράξεις της Αστυνομίας συνέβησαν προχθές, γεγονός που δείχνει το βαρύ κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με τις προαγωγές και αξιολογήσεις το οποίο έχει ευρύτερα αίτια, που παραπέμπουν σε προσωπικές διαφορές ή φιλοδοξίες.

Πληροφορίες του «Φ» που έχουν επιβεβαιωθεί αρμοδίως, φέρουν τον διοικητή της ΚΥΠ Ανδρέα Κυριάκου να έχει υποβάλει την παραίτησή του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου. Η παραίτηση υποβλήθηκε προχθές γραπτώς και σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με τις πρόσφατες προαγωγές στο βαθμό του ανώτερου αστυνόμου. Ο κ. Κυριάκου που κατέχει το πόστο του διοικητή της νευραλγικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και φέρει το βαθμό του Αστυνόμου Α’, ήταν υποψήφιος για προαγωγή στον επόμενο βαθμό, αλλά δεν επελέγη.


Πέραν της εξέλιξης αυτής, τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές σήκωσαν «αντάρτικο» μετά την τελευταία αξιολόγηση που έτυχαν από τον Βοηθό Αρχηγό Διοίκησης. Πρόκειται για τους Αστυνομικούς Διευθυντές Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου, Κύπρο Μιχαηλίδη, Ανδρέα Κουσιουμή και Κωστάκη Σωτηρίου.

Ο πρώτος και ο τρίτος αξιολογήθηκαν -αντί εξαίρετου που ήταν μέχρι τώρα- ως «πολύ καλοί» στο θέμα «διοικητικές ικανότητες» και ο δεύτερος επίσης ως πολύ καλός στο θέμα της «κρίσης». Προχθές, κατά τη μηνιαία σύσκεψη της ηγεσίας της Αστυνομίας με τους διευθυντές επαρχιών και τμημάτων, οι Μιχαηλίδης και Κουσιουμής έθεσαν το θέμα της αξιολόγησής τους με έντονο τρόπο προς τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο κ. Μιχαηλίδης λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε ότι εφόσον η ηγεσία έκρινε όπως έκρινε κατά την αξιολόγησή του, έθεσε τον εαυτόν του στη διάθεση του Αρχηγού για μετακίνησή του σε άλλο πόστο. Το ίδιο έπραξε και ο κ. Κουσιουμής, ενώ ο κ. Σωτηρίου αν και παρουσιάζεται χολωμένος, εντούτοις ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο όπως και προηγουμένως. Σημειώνεται ότι μετά τις αντιδράσεις των τριών, η αξιολόγησή τους έχει αλλάξει και επανήλθε στο «εξαίρετος» σε όλα.

Για όλες τις εξελίξεις είναι ενήμερος ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος θα παρέμβει στην περίπτωση που το κρίνει αναγκαίο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα εισιτήρια του... «τελικού»!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα εισιτήρια του... «τελικού»!
Η Μέρκελ είναι...ντίβα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Μέρκελ είναι...ντίβα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ